Atskiro pristatymo Timberland batams tikrai nereikia - sunku būtų rasti jų nežinančių ar neatpažįstančių. Išgirdus šį vardą turbūt daugumai prieš akis atsiranda jau klasika ir kompanijos veidu tapęs 6 Inch modelis. Nuo ko prasidėjo jų istorija?

Pirmieji Timberland batai pasaulį išvydo 1973-aisiais, kai juos pristatė batų gamintojų šeimos atstovas Sidney Swartz'as. Tuo metu būtų buvę sunku pasakyti, kad šie batai taps revoliucija ir stiliaus ikona. 

Neperšlampami ir tvirti batai buvo skirti sunkiai dirbantiems Naujosios Anglijos gyventojams ir rėmėsi į funkcionalumą, o ne į madą. Gamybos procesą sudarė 80 atskirų žingsnių, o jam buvo naudojami 39 skirtingi komponentai. 

Sidney Swartz'as siekė sukurti produktą, kuris taptų kompanijos pagrindu, taip pat buvo norima, kad batai nebūtų įprasti ir nebijotų atšiaurių Naujojo Hampšyro žiemų bei sunkių ir šlapių oro sąlygų. Ir jau dabar drąsiai galime teigti - jam pavyko! „Batų, pagamintų iš odos, kurie būtų atsparūs vandeniui, gamyba buvo laikoma absurdiška - visi manė, kad visiškai beprasmiška idėja", - sakė Swartz'as, primindamas pirmąsias savo idėjas.

Batai greitai susilaukė populiarumo ir pradėjo sklisti po pasaulį. Pirmasis tarptautinis pardavimas įvyko, kai pas Sidney Swartz'ą atvyko ponas iš Italijos ir paprašė 600 porų Timberland batų - nustebęs, bet patenkintas amerikietis sukirto rankomis ir manė, kad italo daugiau savo akyse neberegės. Po dviejų mėnesių tas pats italas vėl atvyko ir paprašė dar Timberland batų, nes viską išpardavė. 

Europoje išplitę Timberland batai tapo "Made in USA" simboliu bei kokybės garantu, Azijoje - individualumo išraiška, o pačioje Amerikoje šiuos batus rinkosi nuo laivų statytojų ir universitetų studentų. 

Dar didesnė populiarumo banga kilo nuo 1990-ųjų, kai Timberland'us pradėjo avėti hip-hop'o garsenybės, NBA žvaigždės. Šis laikotarpis tapo lūžiu ir batai tapo tikra gatvės stiliaus sensacija ir pažiba, o populiarumas nenuslūgsta iki šių dienų - avint Timberland'us galime išvysti tokias žvaigždes kaip Jay-Z, Kanye West, Pharrell ar Rihanna.

Išlaikę savo stilių ir unikalumą, batai tapo mėgstami įvairių stilių atstovų bei amžiaus grupių - juos avi tiek vaikai, tiek suaugusieji. 

Įvairių Timberland batų versijų ir modelių ieškok SIL parduotuvėje!

Vaikams ➡ Vyrams ➡ Moterims ➡ 


Vaikams ➡ Vyrams ➡ Moterims ➡