Ne per seniausiai prasidėjęs Nike ir NBA lygos bendradarbiavimas žymimas reikšmingais darbais - pristatomi marškinėliai, kurie išraiškingomis detalėmis pristato komandų miestus.

Norima išreikšti komandų ryšį su miestu, fanais ir vietine aplinka bei atmosfera - būtent svarbūs miestų akcentai tapo kertiniais akmenimis marškinėlių dizainams. Pasinaudota architektūros, garsių paminklų ar asmenybių motyvais.

Bruklino „Nets“ komandos marškinėlių įkvėpimu tapo viena iš miesto garsenybių - reperis The Notorious B.I.G. Būdamas gyvas jis labai vertino savo miestą ir jį reprezentavo. Marškinėlius puošia spalvotas kamufliažo raštas, kuris žymį atlikėjo ryšį su bendruomene.

Kita muzikos pasaulio ikona, garsinusi savo miestą, tapo Minesotos „Timberwolves“ marškinėlių įkvėpimu - tai dainininkas Prince ir jo 1984-aisiasi išleistas albumas "Purple Rain". Naujieji marškinėliai turi daug atlikėjui būdingų detalių - vieną petį puošia imituoti spygliai, kuriuos Prince'as turėjo ant savo švarko, o komandos pavadinimui panaudotas minėto albumo viršelio šriftas. 

Oklahomos „Thunder“ komanda pasipuoš turkio spalvos apranga, kurią puošia indėnų simboliai - tokiu būdu pagerbiamos čia gyvenančios tautos. Ši spalva pasirinkta neatsitiktinai - indėnų kultūroje turkio akmuo žymi 11-ąją sukaktį, o šis sezonas yra 11-asis "Thunder" komandai.

Filadelfijos „76ers“ marškinėliai pasipuoš patriotinėmis detalėmis - baltos žvaigždės įprasmina Nepriklausomybės deklaraciją, o apykaklę ir rankoves ženklina raudona, balta ir mėlyna spalvos. 13 žvaigždžių reprezentuoja 13 JAV kolonijų.

Denverio „Nuggets“ marškinėliams prisimintas 1974-ųjų dizainas, kuris reprezentuoja sėkmingiausius komandos sezonus. Detroitas vadinamas mašinų miestų - šį pasakymą puikiai atspindi „Pistons“ marškinėliai. Juos puošia dvi vertikalios juostos, kurias įkvėpė miesto geležiniai ir plieniniai pastatai bei išskirtinė darbo etika. Išskirtiniais marškinėliais pasipuoš Čikagos „Bulls“ krepšininkai - jie sukurti remiantis 4 žvaigždes turinčia miesto vėliava.

Nauja NBA komandų atributika! ➡ 

 

Nauja NBA komandų atributika! ➡