Šių dienų kedų kultūra tokia spalvinga ir gyva, jog kartais net mums, tuo gyvenantiems kiekvieną dieną, sunku pagauti žaibišku greičiu kintantį jos pulsą. Žaismingą kedų kultūrą į priekį stumia ne tik galingos kompanijos, kuriančios stilingas naujienas, vedančias sneakerhead‘us iš proto. Joje sukasi ir daug daugiau smulkių krumpliaračių, kurių kiekvienas įneša ryškių akcentų. Vienas iš jų – iliustratoriai, kuriuos įkvepia kedai. Susipažinkim su keturiais kūrėjais, kurių darbai verčia dar labiau pamilti sneaker‘ius!


Apranga ir avalynė Tavo laisvalaikiui ir sportui! ➡️ APSIPIRKTI


Iš Mančesterio kilusi menininkė Steph Morris savo kūryboje naudoja tradicinį pieštuko ir popieriaus derinį. Nuo vaikystės sneaker‘ius dievinanti mergina demonstruoja tobulą įgūdžių ir širdies sąjungą, kurios dėka gimsta kūriniai, skirti madai ir gatvės kultūrai. Steph Morris darbai sulaukė pasaulino dėmesio tiek iš prekės ženklų, tiek iš garsiausių šios kultūros veikėjų. Ji eksponavo darbus Niujorke, Los Andžele, Tokijuje bei dirbo su tokiais brand‘ais kaip Versace, adidas, Nike, New Balance, Reebok ir daug kitų. Beje, geriausiais visų laikų bateliais menininkė laiko legendinius Nike Cortez.

Steven‘o Piantoni iliustracijose garsiausi kedai atgimsta animacinio stiliaus formatu. Kūrėjas visada domėjosi kedais ir net yra dirbęs avalynės dizaineriu. Kedų iliustravimo aistra gimė, kai viena parduotuvė paskelbė konkursą, kuriame dalyviai turėjo atvaizduoti, ką jiems reiškia Air Max serija. Steven‘o Piantoni darbo buvo išrinktas tarp trijų geriausiųjų ir laimėjo kelionę į Air Max šventę Paryžiuje. Tuo pačiu Steven‘as yra ir rimtas kedų kolekcionierius ir turi daugiau nei 100 porų sneaker‘ių ir vadovaujasi pasakymu, jog visada atsiras vietos dar vienai.




Christopher‘is Mineses‘as pamilo sneaker‘ius dar ankstyvoje jaunystėje. Jį žavėjo auganti kultūra, tuo pačiu keduose Christopher‘is įžvelgė meną. Pinigų įsigyti visus norimus kedus tada jaunuolis neturėjo ir ieškojo būdų kaip įprasminti savo meilę bateliams ir tapti reikšminga kultūros dalimi. Dabar kūrėjas gali sau leisti juos pirkti, tačiau meilė dėl to neišblėso – tuo jis gyvena kiekvieną dieną. Mineses‘o darbuose susilieja sneaker‘iai, reikšmingi gatvės stiliaus kultūros veikėjai ir sportas.




Caroll Lynn van den Brom vadina save tikra sneakerhead‘e – savo kolekcijoje ji turi nesuskaičiuojamą skaičių kedų ir nepraleidžia nei vienos progos ją papildyti. Merginai kedų iliustravimas padeda realizuoti savo aistrą ir dažnai net tampa būdu pamiršti išorinio pasaulio problemas. Kūryba kažkada jai padėjo net ištverti mylimo tėčio patekimą į komą. Nike produktus dievinančios menininkės darbai pasižymi išskirtiniu stiliumi - juose kedai atgimsta pasitelkiant geometrines figūras.



Apranga ir avalynė Tavo laisvalaikiui ir sportui! ➡️ APSIPIRKTI