Kas mėgsta stilingus kedus? Visi! Ne išimtis ir pasaulinio ryškumo scenos žvaigždės, kurios sneaker'iams vietos randa net savo kūryboje! 

Ypač sneaker'ių kultūroje svarbus yra hip-hop'as ir rap'as - šie muzikai žanrai nuo seno siejami su ryškiausiais batelių prekės ženklais. Taip pat, jau tapo įprasta, kad vieni didžiausių pasaulio sneakerhead'ų yra šios industrijos atstovai - Kanye West'as, DJ Khaled, Rick Ross, Drake ir dar daugybė kitų garsenybių turi įspūdingas kolekcijas, kuriose kedai skaičiuojami tūkstančiais. 

Susipažink su garsių pasaulio muzikos industrijos atsovų kūriniais, kuriuose svarbią rolę atliko sneaker'iai! 

Naujausi bateliai Tavo stiliaus ir sporto pergalėms! ➡ 

2002-aisiais specialios dainos sulaukė Nike Air Force 1 - odę gatvės stiliaus kultūrą sprogdinantiems kedams skyrė garsus reperis Nelly. "Air Force Ones" net buvo pasiekusi Jungtinių Valstijų Billboard Hot 100-uko trečiąją vietą. 

Panašiu būdu 25-ąjį AF1 jubiliejų paminėjo ir garsusis Kanye. Jis kartu su Nas ir KRS-ONE viešpataujantiems Nike kedams skirtą kūrinį "Classic (Better Than I've Ever Been)" gyvai atliko jubiliejaus vakarėlyje, kurį tiesiogiai transliavo MTV.

Nelly meilę sneaker'iams pademonstravo ir dar vienoje savo dainoje - šį kartą skirtoje Jordan'ams! AJ 1, AJ 2, AJ 3, AJ 4, AJ 7, AJ 9, AJ 11, AJ 13 - štai šiuos aštuonis Air Jordan modelius paminėjo reperis. 

Jordan kedus apdainavo ir dar viena labai rimta kompanija - Mike Will Made It, Miley Cyrus, Wiz Khalifa ir Juicy J. MJ numeriui "23" dedikuotoje dainoje Miley su kolegomis dainuoja su Jordan bateliais šoks visą naktį, o video klipe dominuoja legendinių Čikagos „Bulls“ marškinėliai. 

Kas sakė, kad dainuojant apie kedus girdime tik rap'o ar hip-hop'o muzikoje? Tai paneigė indie pop grupė iš Kalifornijos - Foster the People. 2010-aisiais vaikinai savo nuotaikingoje dainoje "Pumped up kicks" apdainavo problemų turintį jaunimą ir į tai įpynė Reebok Pump kedus, kurie itin populiarūs buvo devintajame dešimtmetyje. 

Tikėtina, kad jau senokai besitęsiantis šaltasis karas tarp Kanye West'o ir Drake'o greitu metu nebus užbaigtas. Malkų į laužą 2018-aisiais įmetė pats Drake'as, kuris kartu su French Montana atliekamoje dainoje "No stylist" liepa šalia jo neavėti Yeezy kedų. 

Šiam kartui tiek - apdainuotų kedų serija dar pratęsime!

Naujausi bateliai Tavo stiliaus ir sporto pergalėms! ➡