Visai neseniai Nike kompanija pristatė krepšiniui skirtus Adapt BB batelius, kurie patys susiveržia ir yra valdomi išmaniosiomis technologijomis. Atsakomąjį žingsnį žengia sparčiai progresuojanti Puma, kuri taip pat pristato išmanius batelius.

Vokiečių įmonė savo pozicijas tvirtina ne tik pildydama garsenybių, atstovaujančių prekės ženklą, sąrašą, bet ir pasitelkdama naujausias technologijas. Pristatytas Puma FI (Fit Intelligence) modelis, kuris avalynę perkels į naują lygį.

Pirmasis išmaniųjų kedų žingsnis žengiamas su treniruočių bateliais - jie skirti sportui salėje ir trumpų distancijų bėgimui. Puma Fi ant savo liežuvėlio turi mikromotorą, kuris valdo unikalią kabelių sistemą. Jos valdymo procesas mums turėtų būti gana įprastas - norint, jog bateliai susiveržtų arba atvirkščiai, atsilaisvintų, reikės tiesiog pirštu braukti per mechanizmą aukštyn arba žemyn. Eilinė diena ofise, taip?

Keduose įtaisytų jautrių sensorių dėka bateliai prisitaikys individualiai prie kiekvieno pėdos. Puma Fi taip pat bus galima valdyti mobiliajame telefone įdiegta programėle ar išmaniuoju laikrodžiu, kas turėtų būti labai patogu jau sporto įkarštyje. 

Šie išmanūs batai buvo kuriami orientuojantis į kartą, kurios atstovų kasdienei rutinai itin svarbios technologijos ir jų poveikis gyvenimui. „Sukūrėme produktą, kuris yra sporto ateitis“ - kalbėjo Puma inovacijų direktorius Charles'as Johnson'as.

Kartu su kedais vartotojai gaus ir specialią lentą, skirtą įkrovimui. Teigiama, kad batelių baterija užsipildys per valandą ir jos užteks savaitei naudojimo.

Planuojama, jog bateliai prekyboje turėtų atsirasti 2020-ųjų pavasarį, o iki tol juos testuos 20-ies žmonių, artimai susijusių su moderniomis technologijomis, grupė, kurioje bus net ir penkis kartus Formulės-1 čempionas Lewis'as Hamilton'as. Kalbama, jog batelių kaina turėtų siekti 330 JAV dolerių. 

Ateityje planuojama Fit Intelligence technologiją plėsti ir naudoti ne tik sportui, bet ir laisvalaikiui skirtiems produktams.

Stilingų Puma batelių ieškok ČIA ➡ 

Stilingų Puma batelių ieškok ČIA ➡