Chris'as Paul'as NBA lygoje rungtyniauja nuo 2005-ųjų ir ištikimai atstovauja Jordan kompaniją, su kuria ateitį susiejo dar 2006-aisiais. Nuo to laiko pasaulį išvydo net 11 vardinių Paul'o serijos krepšinio batelių - šiuo pasiekimu jis įstojo į labai rimtos kompanijos klubą. Bent 10 vardinių batelių be Paul'o turi tik dar 5 krepšininkai - Michael'as Jordan'as, Allen'as Iverson'as, LeBron'as James'as, Kobe Bryant'as ir Carmelo Anthony. 

Jordan'ai Paul'o pėdas puošia ne tik aikštelėje - be jų krepšininkas neįsivaizduoja ir savo laisvalaikio. Būtent šių batelių dauguma sudaro įspūdingą jo kedų kolekciją. Greičiausiai, jog būtų sunku rasti kitą tokį Jordan kedų faną, tai patvirtina net NBA sneaker'ių karaliumi tituluojamas P.J. Tucker'is. 

Su šiuo savo vaikystės draugu ir ryškiausiu NBA lygos batelių fanatiku Paul'as varžosi neoficialioje kovoje. Hiustono „Rockets“ dueto net spintelės įrengtos viena šalia kitos, todėl kiti komandos nariai turi progą šią konkurencinę dvikovą stebėti iš arti. Prie jų prisijungia ir adidas atstovaujantis Harden'as, kuris taip pat nevengia įsivelti į šias varžybas. Konkurentų kompanijas atstovaujantys Harden'as ir Paul'as dažnai patraukia vienas kitą per dantį ar draugiškai pasišaipo.

Rimtą Chris'o Paul'o požiūrį į šią konkurenciją patvirtina viena neeilinė istorija. Kartą Tucker'is norėjo padaryti įspūdį Paul'ui ir parodė jam retą Air Jordan 11 Retro "Jeter" porą. Po savaitės Paul'as įžengė į rūbinę su bateliais, kurių vertė siekė 50 000 JAV dolerių. „Jis nieko nesakė, tiesiog pašaukė mane ir pažvelgė į savo pėdas. Jis tiesiog neįtikėtinas.“ - prisiminimais dalinosi P.J. Tucker'is.

Aplinkinius užkrėsti meile sneaker'iams Paul'as mėgsta jau nuo seno. Los Andželo „Clippers“ ekipoje Paul'as rungtyniavo kartu su aukštaūgiu Ryan'u Hollins'u, kuris buvo didžiulis Kobe Bryant'o batelių gerbėjas. Gynėjas nuolat įtikinėdavo Hollins'ą rungtyniauti su jo vardiniais bateliais ir pamiršti Kobės seriją, o vėliau panašų spaudimą patyrė ir kiti komandos draugai.

Galimybę reprezentuoti Jordan Chris'as Paul'as labai vertina ir šį prekės ženklą pamilo jau ankstyvoje vaikystėje. Mylimiausi jo bateliai yra Air Jordan 13, su kuriais krepšininkas turi ypatingą istoriją. Pirmuosius šio modelio kedus jis gavo šeštoje klasėje. Tada, dar būdamas jaunuolis, avėdamas naujais bateliais jis atėjo į mokyklą, po pamokų patraukė žaisti krepšinio, o kedus paliko spintelėje, tačiau grįžęs jų nerado. Kitą Air Jordan 13 porą Paul'as gavo tik ketvirtaisiais savo NBA karjeros metais.

Ypatingą reikšmę Paul'as teikia skaičiams - 1, 4 ir 7. Būtent šių Air Jordan batelių modelių gausu krepšininko kolekcijoje, kurią jo žmona vadina labai išraiškingu pavadinimu - muziejumi. Didelę reikšmę krepšininko gyvenime turi dar vienas numeris - 3. Dažnai Paul'as vadinamas trumpiniu CP3 ir labai daug kas mano, jog tai susiję su numeriu, puošiančiu krepšininko marškinėlius, tačiau viskas čia turi daug gilesnę prasmę. Tai susiję su krepšininko ritualais. „Tai nėra tik skaičius. Jeigu aš išvykstu iš namų, žmona, dukra ir sūnus turi mane pabučiuoti po tris kartus. Prieš prasidedant rungtynėms, sugrojus JAV himną aš išgeriu tris gurkšnius vandens. Taip pat tris kartus trinkteliu savo nugarą į krepšio stovą“ - apie savo įpročius pasakojo Paul'as. 

Šis NBA veteranas myli ne tik Jordan batelius ir ritualus, bet ir muziką. Kiekvieną dieną ruošdamasis rungtynėms jis klauso Earth, Wind & Fire dainos "On Your Face". Muzikai ypatingą reikšmę krepšininkas teikė net įrengiant savo namus ir savo žmonai turėjo labai paprastą sąlygą: „Gali namus įrengti kaip tik nori, tik leisk man pasirūpinti garso sistema ir muzika. Viskas.“

Chris'ą Paul'ą galima vadinti viena iš įdomiausių ir išskirtiniausių asmenybių visoje lygoje. Linkime jam 12-ųjų serijos batelių ir trūkstamais Jordan'ais užpildyti savo kolekciją!

Garsiausių NBA lygos krepšininkų vardinių batelių ieškok ČIA ➡ 

 Garsiausių NBA lygos krepšininkų vardinių batelių ieškok ČIA ➡