Legendinio Kobe Bryant'o kelionė NBA lygoje prasidėjo 1996-ųjų birželio 26-ąją - tada jis 13-u numeriu buvo pašauktas Šarlotės "Hornets" ekipos, kuri išsiuntė jį į Los Andželą. Būtent šią datą mums primena atgimstantys Nike Zoom KOBE IV Protro krepšinio kedai. 

2009-aisiais gimę bateliai sukėlė nemenką revoliuciją ir išjudino nusistovėjusias normas. Tuo metu žemo profilio kedai krepšininkams dar nekėlė didelio pasitikėjimo ir juos rinkosi gana maža dalis. 

Viskas prasidėjo nuo to, jog Kobei kilo klausimas: kodėl geriausi futbolo puolėjai žaidėjai rungtyniauja su žemais bateliais, o ne ką mažiau dinamišku sportu užsiimantys krepšininkai, mano, jog nėra nieko geriau už aukšto profilio batelius? 

Tokiu būdu atsirado labai aiškūs reikalavimai Nike inovacijų kūrybiniam direktoriui Eric'ui Avar'ui: „Noriu žemiausių ir lengviausių krepšinio batelių, kokius tik gali pagaminti Nike.“

Tada Nike dizaineriai Bryant'o pageidavimus išpildė su kaupu - bateliai turėjo inovatyvią Flywire technologiją, o konstrukciją sudarė plona, bet itin stipri nailono medžiaga. Taip pat batelius papildė LunarLite puta bei Zoom pagalvės. 

Įdomu tai, jog būtent ketvirtieji bateliai turėjo labai ryškų efektyvią visam krepšiniui - tai tapo pradininku, kuris žemo profilio batelius įtvirtino krepšinyje. Jie tapo ne tik greitų ir daug judančių gynėjų pasirinkimu, bet ir aukštaūgių. Šiomis dienomis jau nieko nebestebina žemo profilio kedų dominavimas, tačiau tuo metu tai buvo tikra revoliucija.

Nike Zoom KOBE IV Protro sugrįžta papuošti švelniomis Šarlotės „Hornets“ spalvomis - taip primenamas pirmasis Kobe žingsnis stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje. Nors Kobe su "širšių" marškinėliai ir nerungtyniavo, tačiau būtent ši ekipa jį pašaukė naujokų biržoje. Batelių įmovą žymi ši įsimintina data - 6.26.1996. Batelius taip pat žymi numeris 24 - rungtyniaudamas su juo krepšininkas baigė savo šlovingą karjerą.

Kartu su "Black Mamba" 1996-aisiais NBA lygos duris pravėrė ir Steve'as Nash'as, Stephen'as Marbury, Ray'us Allen'as, Allen'as Iverson'as bei mūsų tautietis Žydrūnas Ilgauskas.

Batelių išleidimo data sutampa su visų žvaigždžių savaitgalio pradžia - Vasario 15-ąją.

Pergalių aikštėje siek tik su geriausiais bateliais krepšiniui! ➡ 

Pergalių aikštėje siek tik su geriausiais bateliais krepšiniui! ➡