Nauja savaitė – nauji iššūkiai! Pristatome visiškai šviežią SIL projektą – People & Sneakers. Jie sukasi aplink mus ir tarp mūsų. Ir vieni, ir kiti pasakoja istorijas. Leiskimės į pažintį su tais, kurie neabejingi sneaker’ių ir streetwear’o kultūrai!

Atidarymo juostą kerpame kartu su Karoliu Venclausku! Dar ankstyvoje jaunystėje istoriją pamilęs Karolis šiuo metu dirba inovatyviame Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų skyriuje, kur kadaise su broliu Miku gyveno žymiausias Lietuvos operos solistas Kipras Petrauskas. Šalia domėjimosi istorijos vingiais Karolio gyvenime svarbią vietą visada užėmė ir gatvės stilius, o, ypač, kedai.

▪️ Negalėčiau gyventi be: Saulėlydžių, istorijos, muzikos ir filmų.

▪️ Mylimiausia pasaulio virtuvė: Apskritai, domiuosi maistu ir visa valgymo kultūra. Pasakyčiau taip: valgau viską, nuo močiutės kotletų iki Azijos ar klasikinės italų, prancūzų virtuvės.

▪️ Geriausias visų laikų filmas: Vieno konkretaus neturiu... Tai galėtų būti S. Kubrick filmai, ypač „2001: A Space Odyssey”, A. Tarkovsky filmai („Stalker“, „Mirror“ ir kt.), Q. Tarantino, M. Scorsese, G. Lucas, S. Spielberg, F. F. Coppola, R. Zemeckis kinematografija. Esu nostalgiškas, todėl rinkčiausi ir daugumą iš 00‘s, 90‘s ar 80‘s filmų („The Pianist“, „Ocean‘s Eleven“, „The Whole Nine Yards“, „The Matrix“, „Space Jam“, „The Groundhog Day“, „K-9“,  „Weird Science“, „Beverly Hills Cop“, „Miami Vice“ ir kt.). Kalbant apie lietuvišką kiną, galėčiau įvardinti, „Moteris ir keturi jos vyrai, „Neatmenu tavo veido“, „Vaikai iš „Amerikos“ viešbučio.

▪️ Daina, kuri tau turi ypatingą reikšmę: Ludovico Einaudi – Nuvole Bianche.

▪️ Metų įvykis: Įvykių šiais metais per daug.  

▪️ Šalis, į kurią sugrįžtum: Kanada ir Islandija dalinasi pirmąja vieta.

▪️ Mane labiausiai įkvepianti asmenybė yra: Mano senelis.

▪️ Jeigu galėtum keliauti laiku, į kokį laikotarpį keltumeisi? 80‘s.

▪️ Garsi asmenybė, kurią pakviestum vakarienės: Jei mirusi – Joël Robuchon. Jei gyva – Gordon Ramsay. Manau, jog mėgautis vakariene būtų įsimintiniausia drauge su savo laikmečio geriausiais šefais.

▪️ Žodis, kuriuo apibūdintum savo stilių: Universalumas.

▪️ Mano meilė sneaker‘iams prasidėjo nuo: Tikriausiai nuo ankstyvos paauglystės, kai pradėjau žaisti krepšinį.

▪️ Mylimiausias prekės ženklas: Jei kalbant apie sportinę ar laisvalaikio avalynę, tai gal „Nike“, „Jordan“. Jei plačiąja prasme, tai konkretaus neturiu. Žaviuosi daugelio dizainerių darbais ir, tiesiog, mėgstu kokybiškus, išskirtinius daiktus.

▪️ Svarbiausiu stiliaus akcentu laikau: Avalynę. Visą kitą galima priderinti prie jos.

▪️ Jeigų reikėtų išsirinkti vieną kedų porą visam gyvenimui, tai būtų: Manau, kad Air Jordan I High „Chicago“.

▪️ Proga, kuriai iš spintos traukčiau geriausius savo kedus: Esu nuotaikos žmogus. Kartais net nereikia progos.

▪️ Ar išdrįstum išsitatuiruoti kedą? Man tatuiruotės yra sentimentalumas, reiškiantis tam tikrus gyvenimo potyrius ir išgyvenimus. Kedai – materialus dalykas. Tad, nemanau.

▪️ Paskutiniai kedai, kuriuos įsigyjai: Air Jordan V.

 

▪️ Klasika ar modernus stilius?

Visada renkuosi klasiką, bet neatsisakau ir modernumo. Gyvename tokiais laikais, kai šie du stiliai gali persipinti.

▪️ Madingas dizainas ar pažangios technologijos?

Rinkčiausi abu.

▪️ Nauji kedai ar naujas telefonas?

Nauji kedai.

▪️ LeBron‘as James‘as ar Michael‘as Jordan‘as?

Sunku nuspręsti. Užaugau žiūrėdamas LBJ žaidžiamą krepšinį. Kaip bebūtų, man MJ yra pirmoje vietoje.

▪️ Drake‘as ar Kanye?

Negalėčiau išskirti. Seniau labiau klausydavau Kanye, dabar Drake‘o.

Fotosesija vyko vienoje iš Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų skyriaus ekspozinių erdvių. Muziejus atviras lankytojams ir kviečia apsilankyti ekskursijose bei edukaciniuose užsiėmimuose: https://kaunomuziejus.lt/petrausku_skyrius/