Jau kurį laiką internete sklandė antrųjų Giannio Antetokounmpo vardinių krepšinio batelių nuotraukos, o fanai nekantriai laukė oficialių naujienų ir pagaliau ta diena išaušo! Susipažink su Nike Zoom Freak serijos tęsiniu.

Visi puikiai žinome Giannio galimybes aikštėje – jo sunkiai sustabdomas žaidimas yra tikras pragaras gynėjams, kuriems dažniausiai tenka pripažinti graiko pranašumą. Antrųjų jo vardinių krepšinio kedų kūrimas prasidėjo nuo kruopščios žaidimo analizės – dizaineriai iki smulkmenų nagrinėjo Antetokounmpo prasiveržimus, judėjimo trajektorijas ir taip ieškojo būdų, kaip paversti jo kedus efektyviu žaidimo įrankiu.

„Giannio judėjimas atvirose aikštės erdvėse yra tiesiogiai susijęs su jo kūno proporcijomis. Unikalūs jo judesiai sukelia didelį spaudimą priekinei pėdos daliai, todėl stengėmės perkelti jį toliau nuo pirštų ir tuo pačiu išlaikyti varomąją krepšininko jėgą“, - pasakojo Nike Basketball kūrybos vadovas Ross‘as Klein‘as.

Galingam žaidimui skirti Nike Zoom Freak 2 krepšinio kedai turės padą, padalintą į dvi dalis – taip bus paskirstomas pėdoms tenkantis krūvis. Įžemintoje pozicijoje laikomos pėdos jaus aikštelės pagrindą ir leis rungtyniauti intensyviai bei tuo pačiu tvirtai saugos ir laikys pėdas stabilioje pozicijoje.

Priekinėje pado dalyje įtaisyta Air Zoom pagalvė rūpinsis dideliu krūviu, kuris tenka pirštams greitų prasiveržimų ir kitų galingų veiksmų metu. Galinę pado dalį sudarys lengva ir minkšta puta, kuri užtikrins komfortą.

„Su Nike Zoom Freak 1 kedų modeliu koncentravomės į vertikalią jo žaidimo pusę – šuolį, atkovotus kamuolius, blokus, o dabar akcentuojame platesnį judesių spektrą, nes Giannis gali kontroliuoti kiekvieną aikštės dalį“ – kūrybinio proceso įžvalgomis dalinosi Ross‘as Klein‘as.

Nike dizaineriai patobulino ir viršutinę Giannio kedų dalį – nuo šiol NBA žvaigždės bateliai pėdoms suteiks daugiau laisvės. „Tokie atletai, kaip Antetokounmpo, rungtyniauja itin intensyviai, todėl jų pėdos bateliuose juda. Dėl šios priežasties tose vietose, kur pėdoms reikia daugiau laisvės, atlaisvinome izoliaciją. Kedai krepšininko neribos, o pėdoms užtikrins naturalią judėjimo formą“ – teigė Ross‘as Klein‘as.

Pirmoji Nike Zoom Freak 2 versija bus išleista liepos 25-ąją. Ji bus skirta Giannio tėvų gimtinei Nigerijai ir buvo pavadinta Naija vardu – šiuo žodžiu vadinami visi šalies žmonės ir jis yra tapęs vienybės simboliu. Vienas iš šalį vienijančių akcentų yra futbolas ir mylima rinktinė – šis sportas buvo didelė ir Giannio tėčio, Charle‘o, aistra. Būtent Nigerijos futbolo rinktinės aprangų akcentais ir papuošta pirmoji Nike Zoom Freak 2 versija.

Naujus krepšinio batelius išsirink ČIA ➡️ APSIPIRKTI