Pagaliau KD sugrįžo į aikštę! Ir ne bet kaip, o su naujaisiais savo vardiniais krepšinio kedais – Nike KD 14. Prieš keletą savaičių apžvelgėme dar tik gandų lygmenyje aptariamus naujuosius Durant‘o batelius, tačiau dabar jokių klausimų nebeliko ir Nike pakėlė uždangą. Su keturioliktuoju vardinių kedų modeliu Bruklino „Nets“ žvaigždė prisijungė prie Michael‘o Jordan‘o ir Lebron‘o James‘o – tai vieninteliai krepšininkai NBA istorijoje pasiekę tokį vardinių krepšinio batų leidimų skaičių.

Batelių debiutas aikštėje įvyko savaitgalio mače prieš Los Andželo „Lakers“. Pirmą kartą avėdamas Nike KD 14 krepšinio batelius Durant‘as surinko 22 taškus, tačiau pergalei to neužteko ir Bruklino „Nets“ patyrė pralaimėjimą.

Labiausiai akį traukianti naujųjų KD kedų detalė – tai vidurinės pėdos dalies dirželis. Tai dizaino elementas, kurį paskutinį kartą KD serijoje matėme Nike KD 7 silueto konstrukcijoje. Nike dizainerius sugrąžinti dirželį į KD seriją įkvėpė Nike Air Presto laisvalaikio bateliai. Dirželį puošia plonas ir pailgas Swoosh logotipas – juo pagerbiamas 1972-aisiais išleistas Nike Bruin siluetas. Tai buvo vieni pirmųjų kompanijos žemo profilio kedų, skirtų krepšiniui.

Kuriant naujausią Durant‘o kedų modelį buvo siekiama improvizuoti, įnešti žaismingumo, kuris primintų laisvalaikiui skirtą stilių ir skleistų energingą atmosferą. Viršutinę kedų dalį sudaro aukštos kokybės plono tinklelio sluoksniai. Tokia konstrukcija pasirinkta ne šiaip - Nike KD 14 taps drobe, kurioje gims menui, muzikai ir kitoms temoms dedikuotos unikalios spalvinės versijos.

Naujausiais savo vardo bateliais ir jų naujovėmis liko patenkintas ir pats Kevin‘as Durant‘as: „Praėjo šiek tiek laiko, kol į seriją sugrįžo dirželio detalė, tačiau labai dėl to džiaugiuosi. Kitas, man patinkantis, akcentas – tai padas, pagalvės ir jų sukuriama amortizacija. Jų dėka mano pėdos jaučia aikštės pagrindą ir užtikrintai grąžina energiją.“

Nike KD 14 krepšinio kedai sukurti universaliam žaidėjui, tokiam kaip KD, kuris aikštėje rungtyniauja negailėdamas jėgų. Bateliai rūpinsis jog pėdos visų rungtynių metu išliktų šviežios ir būtų tinkamai saugomos nuo smūgių – šias funkcijas įgyvendins per visą pado ilgį įtaisytos Zoom Air pagalvės ir Cushlon puta.

Krepšinio kedai internetu ➡️ APSIPIRKTI

Nike KD 14 debiutas mače su Los Andželo „Lakers“

Krepšinio kedai internetu ➡️ APSIPIRKTI