LeBron’as James’as ir jo krepšinio kedų serija evoliucionavo nuo pat krepšininko patekimo į NBA 2003-aisiais. Palaipsniui James’as tapo vienu ryškiausiu Nike kompanijos veidų, kuris įkvepia milijonus visame pasaulyje gyvenančių žmonių uoliai dirbti ir siekti savo svajonių. Kiekvienas naujas Nike LeBron serijos siluetas – tai žingsnis pirmyn, kuriuos siekiama ne tik sukurti aukščiausio lygio kedus, bet ir įprasminti James’o karjeros didybę. Šią misiją tęsia ir 2020-ųjų rudenį pristatyti Nike LeBron 18 krepšinio batai.

James’as – didelis Nike Air Max pagalvių gerbėjas, o jo kedų serijos dizaineris Jason’as Petrie su kiekvieno naujo modelio kūrybinio proceso pradžia išgirsta krepšininko reikalavimą išlaikyti ar dar efektyviau išnaudoti šį elementą. Kuriant 18-ąjį Nike LeBron serijos modelį Petrie kartu su didele Nike Basketball komanda kruopščiai analizavo Nike LeBron 17 siluetą ir ieškojo būdų, kaip patobulinti naudotą sistemą. Nike LeBron 18 keduose panaudota naujas amortizacinės sistemos išdėstymas – Air Max pagalvė kulno srityje susijungė su Zoom Air pagalve, kuri įtaisyta per visą kedų pado ilgį. Abi detalės integruotos taip, kad papildytų viena kitą – ankstesniame modelyje naudotą minkštą putą pakeitusi Zoom Air pagalvė tęsiasi iki pat kulno, kur jungiasi su Air Max pagalve. „Energijos gražinimas yra tiesiog neįtikėtinas! Dėl šio pado konstrukcijos pokyčio pojūtis apsiavus Nike LeBron 18 visiškai skiriasi nuo ankstesnio modelio“ – atnaujinimu džiaugėsi Jason‘as Petrie. Tokia kombinacija užtikrina stabilią amortizaciją, energijos gražinimą ir galimybę maksimaliai išnaudoti savo greitį.

Dviejų dalių pado konstrukcija turi ne tik techninę, bet ir simbolinę reikšmę. Vizualiai Nike LeBron 18 kedai padalinti į dvi dalis – priekinė simbolizuoja žaibišką James’o greitį, o galinė – energiją ir jėgą. „LeBron‘as pusę savo gyvenimo praleido kartu su Nike ir tapo neatsiejama kompanijos sėkmės dalimi. Norėjome, jog šie James‘o vardiniai krepšinio bateliai įprasmintų dviejų dalių idėją. Kaip dar labiau išnaudoti James‘o mylimą Air Max elementą ir tuo pačiu leisti priekinei pėdos daliai jausti aikštelę ir maksimaliai išnaudoti greitį prasiveržimų ir atakų metu? Ieškant atsakymų į šiuos klausimus ir iki detalių nagrinėjant ankstesnius serijos modelius, gimė Nike LeBron 18 kedų konstrukcija. Siekėme, kad visos Nike LeBron 18 dalys veiktų tarpusavyje ir leistų LeBron‘ui ar bet kuriam kitam krepšininkui rungtyniauti energingai“ – kūrybinio proceso detales atskleidė dizaineris Jason‘as Petrie.

Viršutinę Nike LeBron 18 kedų dalį sudaro detalės iš ankstesių serijos modelių – Nike LeBron 15, 16 ir 17. Apsaugos aspektą Nike Basketball komanda pasiskolino iš Nike LeBron 15, didelio atsparumo siūlus – iš Nike LeBron 16, o pėdas įtvirtinantį ir apgaubiantį pagrindą, sukurtą iš kaitintų TPU (termoplastinio poliuterano) siūlų – iš Nike LeBron 17 modelio. Dizainerio teigimu, toks tvirtas batviršis užtikrins jausmą, tolygų šarvų dėvėjimui. Tokios kombinacijos rezultatas – lengva, bet tuo pačiu tvirtai pėdas sauganti, konstrukcija, kuri atlaiko monstrišką LeBron’o James’o jėgą aikštėje.

Krepšinio kedai internetu galingam Tavo žaidimui! ➡️ APSIPIRKTI