Vince’as Carter’is NBA lygos duris atvėrė 1998-aisiais, kai jis naujokų biržoje 5-uoju šaukimu buvo pakviestas į “Warriors” komandą, kuri krepšininką greitai iškeitė į “Raptors”.

Jau po dviejų metų krepšininkas sukūrė epizodą, apie kurį legendos sklando iki šiol – Sidnėjaus Olimpinių žaidynių rungtynių metu peršoko 2,18 metrų ūgio Prancūzijos rinktinės centrą. Iki šiol jis vadinamas “mirties dėjimu”.

Carter’is tą vasarą avėjo Nike Shox BB4 batelius, kurie debiutavo tarptautinėje scenoje ir po minėto epizodo buvo pradėta jų legenda. “Šis dėjimas pradėjo batelių legendą. Tuo pačiu į aukštesnį lygį pakilau ir aš. Su BB4 aš tapau žvaigžde” – sakė krepšininkas.

Nike Shox technologijos koncepto idėja gimė dar 1984-aisiais – kuris laikas prieš atsirandant būtinoms putoms. Buvo atlikta daugybė bandymų, kol rezultatai parodė, kad esminis sekmės faktorius čia – poliuterano medžiaga. Shox batelių išskirtinumas – padas, kurio galinę dalį sudaro keturios “kolonos”, padedančios sugerti pėdoms tenkančius smūgius ir užtikrinti amortizaciją.

Batelių dizainas buvo įkvėptas kosmoso amžiaus stiliaus koncepto – padą įkvėpė raketos ir jų technologiniai sprendimai, o viršutinę batelių dalį kosmonautų aprangą. „Mes norėjome išlaikyti paprastą dizainą, bet tuo pačiu šiuolaikišką su šiek tiek žavesio", - teigė dizaineris Eric’as Avar’as.

2018-aisiais Nike grąžina Shox BB4 batelius, o Carter’is juos avės visa likusį NBA sezoną – tokiu būdu įprasmindamas erą, kada jis tapo ikona ir įkvėpė daugybę kitų žaidėjų aplink visa pasaulį.

Karščiausi krepšinio bateliai iš Nike ➡ 

Karščiausi krepšinio bateliai iš Nike ➡