Nike ir Fear of God pristato bendrą kolekciją, kurios pagrindinis akcentas - Nike Air Fear of God 1 krepšinio bateliai su dvigubai aukštesne nei įprastai Zoom Air pagalve. 

Fear of God - tai Jerry Lorenzo 2012-aisiais įkurtas gatvės stiliaus prekės ženklas, kurį jau pamėgo tokios žvaigždės kaip Kanye West'as ar Kendall Jenner. Amerikietis Jerry Lorenzo - mados ir batelių dizaineris, buvusio profesionalaus beisbolo žaidėjo ir trenerio, Jerry Manuel'io, sūnus. Įvaizdžio kūrėjas jau spėjo padirbėti su aukščiausio lygio žvaigždėmis - jis sukūrė Justin'o Bieber'io įvaizdį pasauliniam atlikėjo turui.

Bendrai Nike ir Fear of God kolekcijai įtakos turėjo nostalgiški Jerry Lorenzo prisiminimai - ji koncentruojama į sporto sukeliamas emocijas. Kalbėdamas apie Nike Air Fear of God 1 batelius jis teigė: „Šiuos batus vertinti turi vaiko emocija, kuri atsiranda pirmą kartą juos išvydus. Mes gyvename amžiuje kai batelių nuotraukos nutekinamos ir bateliai jau nieko nebenustebina. Aš siekiu, kad bateliai sukurtų žmonių vidų paliečiančią patirtį, kai tu pirmą kartą išvysti Ben'ą Simmons'ą ar kitą mylimą sportininką juos avint." 

Lorenzo į kolekciją nori įtraukti į tam tikrą nostalgijos elementą. Atkreipti dėmesį ne į tai kas avima, o kaip avima. Dizaineri nori pažadinti dvasią, kuri šiuo metu yra nuslopinta, bei priminti, kokią galią sportas turėjo formuojant stilių.

„Mano jaunystėje, dar būnant vidurinėje mokykloje viskas buvo priešingai - sportininkai diktavo stilių, kaip mes dėvėsime savo drabužius gatvėje. Tokie atletai kaip Agassi ar Jordan'as buvo savo karjerų pike ir tai, ką jie dėvėjo, nesirėmė dizainu ar grožiu" - teigė kūrėjas.

Noras įprasminti šią temą kilo iš dizainerio aplinkos, paremtos krepšiniu ir beisbolu. Sporte jis rado įkvėpimą ir gyvenimui - ten vykstanti konkurencija, kuri veda į sėkmę, tapo įkvėpimu ir dizainerio darbe.

„Ši kolekcija skirta visiems jaunuoliams iš mažų miestų su didelėmis svajonėmis. Tai yra apie dalykus, kuriuos jie nori pasiekti, o ne apie tai, ką liepia daryti visuomenė." - kolekcijos tikslą apibendrina Jerry Lorenzo.

Nike krepšinio bateliai tavo pergalėms ➡ 

Nike krepšinio bateliai tavo pergalėms ➡