Legendinę Nike Pegasus bėgimo kedų seriją drąsiai galime pavadinti neišdildomu paveldu. Tai daugiau nei tik bėgimo bateliai – tai svarbi bėgimo kultūros dalis, kuri nuolat evoliucionuoja ir tiesia taką į naujas aukštumas.

Bateliai kiekvienam bėgikui! Taip 1983-aisiais buvo pristatytas pirmasis serijos modelis. Metai po metų buvo tobulinami ne tik patys kedai, bet ir tuo pačiu kuriama šį sportą mylinčiųjų bendruomenė, kurioje vienijasi ne tik savo malonumui kilometrus įveikinėjantys mėgėjai, bet ir elitinio lygio profesionalai. Nuolat tobulinamos technologijos ir siekis patenkinti bėgančiųjų poreikius tuo pačiu kūrė ir nenutrūkstamą ryšį, kuris tapo vertinga kultūra.

Vienas iš ryškiausių to pavyzdžių – tai daugiau nei 30 metų kartu su Pegasu skriejanti bėgikė Joan Benoit Samuelson. 1984-ųjų Olimpinių žaidynių aukso ir dar daugybės kitų maratonų laimėtoja Pegasus batelius pamilo vos tik apsiavusi ir suprato, jog su jais gali siekti aukščiausių rezultatų. Niekas nepasikeitė net ir po daugybės metų - 63-jų amerikietė ir toliau bėga avėdama Pegasus. Garbus amžius nesumažino Joan Benoit Samuelson pergalių alkio – praėjusiais metais Bostono maratone ji triumfavo savo amžiaus grupėje. Už savo sėkmę viena garsiausių JAV bėgikių dėkoja ir Pegasus serijos bateliams: „Pegasus inovacijos, dizainas ir funkcijos per savo istoriją pasiekė ypatingai aukštą lygį ir viskas buvo kuriama apgalvotais bei apskaičiuotais žingsniais. Taip evoliucionuodama Pegasus serija augino ir ne vieną atsidavusių bei išmintingų bėgikų kartą. Per visą savo karjerą nebuvau tikra, ar galiu įveikti tokius didelius atstumus, tačiau Pegasus bėgimo bateliai tapo mano varikliu.“

Naujausias serijos modelis, Nike Air Zoom Pegasus 37, aukščiausių tikslų ir rezultatų siekti padės pasikeitęs lyginant su Pegasus 36. Taigi, kokie pokyčiai įvyko ir kokią naudą jie turės bėgikams? Pirmiausia, pežvelkime į Nike Air Zoom Pegasus 37 padą. Ankstesniame modelyje Zoom Air pagalvė įtaisyta buvo per visą pado ilgį, o dabar ji perkelta į priekį, nes bėgikas atsispiria šia dalimi ir jai tenka didelė apkrova. Dar didesnį energijos gražinimą ir amortizaciją užtikrins dvigubai storesnės pagalvės nei Pegasus 36.

Cushlon putą batelių vidpadyje pakeitė React – ji lengvesnė, labiau reaguojanti ir patvaresnė. Viršutinė kedų dalis nuo šiol bus dar pralaidesnė orui bei lengvesnė ir tuo pačiu užtikrintai įtvirtins pėdas stabilioje pozicijoje. Tuo pačiu bėgimo bateliai išlaiko jau pasiteisinusias detales iš ankstesnių serijos modelių. Viena iš jų – aukšta įmovos sienelė, kuri saugo Achilo sausgyslę.

Visų šių akcentų bendradarbiavimo rezultatas – aukščiausio lygio universalūs bėgimo bateliai, kurie džiugins ir mėgėjus, ir profesionalus. Skleisk sparnus ir ruoškis skrydžiui su mitiniu Pegasu iš Graikijos mitologijos!

Nike Air Zoom Pegasus 37 bėgimo batelius įsigyk ČIA ➡️ PIRKTI