Madison Square Garden - ne vienintelė Niujorko vieta, kurioje šurmuliuoja krepšinis. Ar teko girdėti apie Rucker Park aikštelę, įkurtą Šiauriniame Harlemo krašte? Apie ją legendos sklando jau nuo seno! Nike išleido specialią ikoninių Air Force 1 versiją, pagerbiančią šią krepšinio meką.

Kuo ypatinga Rucker Park aikštė? Jos istorija prasidėjo dar 1950-aisiais, kai Halcombe Rucker’is, Niujorko miesto parkų ir rekreacijos departamento direktorius, čia pradėjo organizuoti krepšinio turnyrą, skirtą mažiau pasiturinčių šeimų vaikams. Harlemas nebuvo pati saugiausia ir ramiausia Niujorko dalis, todėl tokiu būdu buvo siekiama vaikus sudominti krepšiniu ir neleisti įsitraukti į nusikaltimus.

Greitai parkas tapo veiksmo centru – čia varžėsi geriausi gatvės krepšinio žaidėjai iš viso Niujorko, nemažai daliai jų buvo piešiama ir ateitis NBA lygoje. Vienas iš tokių buvo Earl’as Manigault’as, kuris buvo laikomas vienu iš geriausių žaidusių Rucker’io aikštelėje, tačiau jį sustabdė priklausomybė narkotikams. Vėliau perspektyvus krepšininkas buvo pasodintas į kalėjimą. Po įkūrėjo Rucker’io mirties 1965-aisiais, Earl’as grįžo į Harlemą ir atsisakęs narkotikų stengėsi nuo jų apsaugoti ir parką bei organizavo čia krepšinio turnyrus.

Su laiku ši vieta tapo tikra krepšinio meka ir sutraukdavo daugybę žiurovų bei aukšto lygio krepšininkų. Šioje aikštėje savo sugebėjimus rodę yra daugybė legendų – Wilt’as Chamberlain’as, Julius Erving’as ir net Kareem’as Abdul-Jabbar’as. Taip pat Rucker'io parke rungtyniavo ir Kobe Bryant'as, LeBron'as James'as, Kevin'as Durant'as, Allen'as Iverson'as ir daug kitų NBA lygos garsenybių.

Rucker Park aikštelė tapo svarbia Niujorko krepšinio paveldo dalimi ir savo istoriją tęsia iki šių dienų. Aikštelę pagerbiančius Nike Air Force 1 batelius puošia oranžiniai kontūrai, išsiuvinėtas centrinio Harlemo pašto indeksas bei krepšinio kamuolio ženklelis. Tikras perlas krepšinio gerbėjams!

Batelius įsigyk ČIA ➡️ PIRKTI

Batelius įsigyk ČIA ➡️ PIRKTI