Nėra to, ko nebūtų galima atkurti ar įkvėpti naujam gyvenimui. Tai įrodo menininkas Jason‘as Saife, kurio kūryboje susilieja Persų paveldas, modernus požiūris ir inspiracija iš sferų.

Jason‘as gimė ir augo Majamyje, imigrantų iš Viduriniųjų Rytų šeimoje, kur vaikiną nuo mažų dienų supo kūrybiška aplinka – mamai nebuvo svetimas meno pasaulis, o tėvas buvo kruopštus dailidė. Jaunuolio polinkis kurti išryškėjo labai anksti ir tėvai jį visada palaikė bei skatino tobulėti.

Paauglystėje Jason‘as laimę bandė ir muzikoje, kol galiausiai buvo pastebėtas jo, kaip grafikos dizainerio, talentas. Pakeitęs veiklos kryptį nuo muzikos menininkas nenutolo - jis kūrė albumų iliustracijas hip-hop‘o atlikėjams ir yra dirbęs net su Pharell‘iu Williams‘u ir Mac‘u Miller‘iu. Taip pat jis sukūrė logotipą Big Sean‘ui, o Nicki Minaj vaizdo klipe buvo naudojamos jo dekoracijos.

2015-aisiais menininko karjera subrendo dar vienam posūkiui ir jis žengė į šiuolaikinio meno pasaulį. Savo darbais jis atkuria tradicinį Persų meną ir pristato jį moderniomis formomis. Jason‘o kūrinių pagrindą sudaro senieji Persų kilimai, kuriuos jis atvaizduoja pačiais įvairiausiais būdais. Jo kūryba grindžiama mintimi, kad galime išradinėti praeitį naudodami šiuolaikines medžiagas ir kompozicijas, leisdami jaunajai kartai žavėtis senųjų kultūrų amatais. Originalūs Jason‘o Saife kūriniai nugula ant drobių, o tradiciniai raštai atgimsta naujomis spalvomis, kurios anksčiau nebuvo naudojamos. Darbuose užkoduojami ir slapti ženklai, kurie kadaise turėjo svarbią reikšmę konkrečios Viduriniųjų Rytų vietovės gyventojams ar bendruomenėms. Įdomu, kad Jason‘ui dar būnant vaiku, jam buvo pripažintas daltonizmas, tačiau tai jam netrukdo kurti.

Jason‘ui kūrybinius sparnus suteikia tokie meistrai kaip KAWS, Daniel Arsham, Jose Parla, Takashi Murakami ir net Kanye West’as, taip pat idėjų jis semiasi net iš Renesanso eros. Lygiai taip pat jį žavi ir gatvės stiliaus kultūra bei sneaker’iai, kuriuos ir pats nešioja. Bateliai menininkui tampa ir drobe kūrybai – štai 35-ųjų Nike Air Force 1 metinių proga Jason’as Seife bendradarbiaujant su Nike ikoninį siluetą papuošė tradiciniais Viduriniųjų Rytų kultūros raštais. Būtent Nike Air Force 1 kedus Jason’as dievina iki šių dienų.

Laikas stilingam atsinaujinimui! Didelis batelių, aprangos ir aksesuarų pasirinkimas.

Taupyk savo laiką ir užsisakyk internetu! ➡️ APSIPIRKTI