Panašu, kad žiema juokauti nenusiteikusi ir beldžiasi nuo pat pirmųjų gruodžio dienų. Akivaizdu, kad žengti į lauką su plonyčiais kedais jau nebebus malonu. Jeigu dar nespėjai pasirūpinti tinkamais batais atšiauriam žiemos sezonui, mes skubame Tau į pagalbą! Šia proga prisiminkime Nike Air Max Goadome siluetą, kuris rinkoje pasirodė dar 2000-aisiais.

Pirmieji Goadame batų dizaino brėžiniai gimė dar 1999-aisiais. Tuo metu Carl‘as Blakeslee buvo vyresnysis dizaineris Nike ACG padalinyje, kuris išgyveno ne patį sėkmingiausią laikotarpį. Prie to prisidėjo ir augantis Timberland avalynės populiarumas. Konkurentų sėkmė Nike ACG komandai atrodė kaip vienas didelis košmaras.

Carl‘as Blakeslee iš savo vadovų gavo užduoti sukurti aulinius batus, kurie būtų įdomus klientams ir gebėtų konkuruoti su Timberland. Ieškodamas įkvėpimo dizaineris nusprendė trumpam pabėgti nuo įprastos rutinos ir išvyko į Niujorką, kuris dievino Timberland‘us. Praleidęs ten keletą dieną Blakeslee patraukė į mylimą Milaną, kuris žavėjo savo energija, žmonėmis, nuostabia mada, skaniu maistu ir vynu. Idėjų naujiems batams Nike dizaineris toliau ieškojo Paryžiuje, tačiau čia jo laukė nemaloni staigmena – pajuokauti norėję draugai jo rezervuotus apartamentus pakeitė į itin prastą kambarį Pigalle rajone. Negana to, Carl‘as sulaukė skambučio iš viršininko, kuris pranešė apie naują gamyklą Kinijoje. Joje jau greitu metu jis tikėjosi išvysti ir patį dizainerį su naujo batų modelio dizaino brėžiniais.

Nebeturėdamas laiko resursų, Carl‘as grįžo į savo prastą kambarį ir kibo prie darbų. Jo idėja buvo panaudoti tam tikrą paveldo Nike sportbačių dizaino kalbą ir pritaikyti ją auliniams. Dizaineris norėjo, jog kuriami batai būtų patogūs kaip sportbačiai, būtų pakankamai lengvi ir atrodytų stilingai. Mintyse keliaudamas po jau aplankytas vietas, kuriose ieškojo dizaino idėjų, Carl‘as suprato, jog jo pagrindinis tikslas nėra nukonkuruoti Timberland. Jis privalo atrasti sprendimus, kurie taptų alternatyva, arba dar geriau – nepriverstų rinkis ir puikiai derėtų šalia Timberland’ų. Trumpiau tariant, Carl’as nenorėjo nieko išspirti iš rinkos, jo idėja buvo sukurti batus, kurie nestatytų į jokius rėmus.

Visas šias galvoje kilusias idėjas Carl‘as išliejo ant popieriaus lapo ir perdavė gamyklai, kuri turėjo pagaminti pirmuosius pavyzdžius. Tada laukė susitikimas Phil‘o Knight‘o ofise, kurio metu Blakeslee kūriniai buvo patvirtinti ir uždegta žalia šviesa Goadome modelio gamybai.

Ką simbolizuoja Goadome pavadinimas? Goa – tai muzikos žanras, kurio dizaineris klausėsi Paryžiuje, o Dome simbolizuoja ACG Lavadome siluetą, kuris tapo įkvėpimu naujo modelio dizainui. Nike Goadome batai rinkoje pasirodė 2000-aisiais, o po kurio laiko ypatingai pritapo Vašingtone, Baltimorėje bei Niujorke. Šiose vietose Goadome batai buvo vadinami tiesiog Nike Boots. Įdomu, jog 2007-aisiais Vašingtono reperis Wale net išleido dainą pavadinimu Nike Boots.

Nike Air Max Goadome batai vyrams ir moterims ➡️ PIRKTI

Nike Air Max Goadome batai vyrams ir moterims➡️ PIRKTI