Marcos’as Cabrera – Barselonoje įsikūręs grafikos dizaineris, kurį nuo vaikystės žavėjo riedlenčių kultūra, banglentės, kedai ir pankroko bei hardcore subkultūros. Visos šios sritys paveikė ir Marcos’o kūrybą, kurioje dažnai matomos pabaisos, zombiai, demonai ar kiti siaubo filmus primenantys elementai. Svarbią vietą dizainerio kūrybiniame pasaulyje užima ir sneaker’iai – jais Marcos’as žavėjosi nuo pat mažų dienų.

Vaikystę ispanas praleido Kanarų salose, kur su šeima gyveno gana prastame, skurdo kamuojamame rajone. Jaunuolis daug laiko praleisdavo vartydamas komiksus, kuriuose matydavo riedlenčių ir kitų pogrindžio kultūrų vizualus. Tuo pačiu prasidėjo ir pirmieji bandymai kurti pačiam – savo vaizduotės vaisius Marcos’as vis bandydavo išlieti ant popieriaus lapo.

Piešiniuose atgimdavo ir Marcos’ą žavėję kedai, kurių pats įsigyti neišgalėdavo, Marcos’as stebėjo gimstančias kedų ikonas – Nike Air Max 90, Air Jordan 1, adidas Superstar, Nike Vandal ir daugybė kitų legendinių batelių, kurie ispaną žavi iki šių dienų. Tuo pačiu jis stebėjo ir NBA legendas - tokius krepšininkus kaip Michael’as Jordan’as ar Patrick’as Ewing’as ir žavėjosi ne tik magišku žaidimu, bet ir taip išsvajotais bateliais. Sneaker’iai Marcos’o kūryboje skleistis pradėjo gana vėlai – vos prieš kelis metus. Anksčiau kedus kartais jis piešdavo savo malonumui, o dabar tai tapo svarbia jo darbo dalimi.

Taip Marcos’as Cabrera atrado tam tikrą kūrybos nišą – tiek ikonomis tapusius, tiek modernius kedus jis dažnai vaizduoja kaip makabriškus monstrus. Ispano kūryboje susijungia skirtingos gatvės kultūros, kurios jį supo nuo mažų dienų. Keduose monstrus įkūnijantis kūrėjas tokiu būdų išreiškia savo meilę šiai kultūrai. „Didelei daliai žmonių kedai yra prašmatnaus įvaizdžio dalis ir jie juos avi dėl mados. Man patinka juos vaizduoti kitaip – apsuptus krauju, monstrais ar kitomis, mano fantazijose gimstančiomis, būtybėmis“ – apie savo kūrinius kalbėjo Marcos‘as Cabrera.

Nuo seno sneaker‘ius pamilusį Marcos‘ą dabar itin žavi unikalūs dizainerio Virgil Abloh darbai: „Beprotiška, kaip šis dizaineris tapo tokia galinga jėga sneaker‘ių kultūroje. Jis linksminasi, kuria daug unikalių dalykų. Jo darbai – daugiau nei unikalus dizainas.“

Susipažink su unikaliais Marcos‘o Cabreros darbais!

Išsirink naujus kedus laisvalaikiui ar sportui internetu! ➡️ APSIPIRKTI