Niekam ne paslaptis, kad repo ir hip-hop'o atlikėjai yra vieni iš didžiausių gatvės stiliaus mylėtojų ir jie puikiai tai reprezentuoja. Pažvelkime į 10 batelių versijų, kurios buvo sukurtos bendradarbiaujant garsiausiems scenos atlikėjams ir brand'ams.

Sąrašą pradedame nuo adidas ir legendinių RUN-DMC bendradarbiavimo - grupė 1986-aisiais savo trečiajame albume net išleido dainą pavadinimu "My adidas". Tuo metu buvo sudarytas milijono vertės kontraktas, kuriuo adidas parodė tikėjimą jaunimo kultūra.

Scenos žvaigždė Eminem'as savo įrašų kompaniją "Shady Records" įkūrė dar 1999-aisiais - 15 metų jubiliejų atšvęsti padėjo Jordan brand'as. Šia proga buvo išleista speciali Air Jordan IV Retro Carhartt versija.

Travis'as Scott'as - šių dienų scenos pažiba ir didelis sneakerhead'as. Bendradarbiaujant jam ir Jordan brand'ui buvo išleista Air Jordan IV “Cactus Jack” versija. Į šią kompaniją galime priskirti ir Drake'ą. Jordan Toronto reperiui dedikavo Air Jordan XII “OVO” batelius.

Populiariu muzikantų ir batelių gamintojų kolaboracijų objektu galima laikyti ir Nike Dunk SB High kedus - specialios jų versijos buvo sukurtos MF Doom bei Wu-Tang Clan. 

Kadaise Bruklino pasididžiavimas, reperis Jay-Z, bendradarbiavo su Nike - speciali Nike Air Force 1 Low versija buvo dedikuota Roc-A-Fella įrašų kompanijos šeimai. Šiuo metu jis atstovauja Puma vardą.

Pharell'io ir adidas draugystė prasidėjo dar 2014-aisiais. Po poros metų buvo išleista spalvinga "Human Race" batelių kolekcija. Nauji bendradarbiavimo vaisiai bei įvairios kolekcijos leidžiamos iki šiol. 

Kendrick'o Lamar'o vardinių batelių pirmoji stotelė buvo Reebok ir speciali Ventilator versija. Šiuo metu reperis bendradarbiauja su Nike kompanija.

Kanye West'ą ir adidas kompaniją sieja glaudus ryšys - nuo 2015 vystomas Yeezy batelių projektas, kuris vis plečiasi ir auga.

 

Nelik nepastebėtias - karščiausi laisvalaikio bateliai Tau! ➡ 

 

adidas Superstar versija, skirta RUN-DMC.

 

Air Jordan IV Retro Carhartt ir Eminem'o draugystės vaisius, kuriam neatsispyrė ir Jimmy Butler'is.

 

Air Jordan IV “Cactus Jack”, skirti Travis'ui Scott'ui.

 

Drake'ą reprezentuojantys Air Jordan XII “OVO”.

 

MF Doom logotipu papuošti Nike Dunk SB High bateliai.

 

Dar vienaNike Dunk SB High versija - ši skirta Wu-Tang Clan.

 

Jay-Z priklausančios įrašų kompanijos Roc-A-Fella logotipas ant Nike Air Force 1 batelių.

 

Spalvinga adidas NMD Human Race x Pharrell versija.

 

Reebok Ventilator Kendrick'o Lamar'o stiliumi.

 

Ir šio dešimtuko uoga - Kanye West'o adidas Yeezy Boost 350.

Nelik nepastebėtias - karščiausi laisvalaikio bateliai Tau! ➡