Šiandien Derrick'as Rose'as švenčia savo jubiliejų - gynėjui sukanka 30 metų. Artėjantis sezonas jam bus dešimtasis - 2008-aisiais naujokų biržoje jis buvo pašauktas Čikagos "Bulls" komandos ir savo debiutiniame sezone tapo metų naujoku. Savo gimtojo miesto komandoje Rose'as rungtyniavo iki 2016-ųjų - tada jis buvo iškeistas į Niujorko "Knicks", kur praleido vieną sezoną. Sekanti jo stotelė buvo Klivlendas, o 2018/2019-ųjų sezoną jis pradės Minesotos "Timberwolves" komandoje. 

Startas stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje buvo tiesiog įspūdingas - gynėjas tempė paskui save visą komandą ir daužė varžovų gynyba aštriais prasiveržimais. Įspūdingi rodikliai ir pergalės 2010/2011-ųjų sezone atnešė Rose'ui MVP titulą - jis tapo jauniausiu žaidėju, kuriam atiteko šis prestižinis apdovanojimas. Atrodė, kad tą sezoną Bulių nesustabdys niekas - reguliariajame sezone iškovotos 62 pergalės pranašavo tik vieną. Čempionų titulą. Deja, bet lokomotyvas tą sezoną buvo sustabdytas.

2011/2012-ųjų sezone patirta kelio trauma, panašu, kad tapo lemtingu faktoriumi žaidėjo karjeroje. Po jos Rose'ui atsigauti sekėsi sunkiai, o rimti sužeidimai ir toliau kartojosi.

Šiuo metu Rose'as ruošiasi naujajam sezonui ir tikėkimės, kad Minesotoje jis dar primins apie save! Ta proga prisiminkime vieno iš greičiausių NBA lygos žaidėjų vardinius batelius nuo pat jo karjeros pradžios. 

Nuo pat atėjimo į NBA, ant Rose'o pėdų matome adidas kedus. Pirmoji vardinė jo batelių serijos versija buvo išleista 2010-ųjų spalį. adidas adiZero Rose bateliai buvo skirti tvirtai pėdų apsaugai ir tinkami intensyvų žaidimo stilių propaguojantiems krepšininkams. Po metų pasirodė ir antrasis modelis - adidas adiZero Rose 1.5, kuris buvo lengvesnis nei pradininkas. 

Rose'o karjeros piką žymėjo dar trys adidas išleisti bateliai - adidas D Rose 2, adidas adizero Rose 2.5 ir adidas D Rose 3. Būtent pastaruoju modeliu buvo pristatytas Rose'o logotipas, kuriame simbolizuojama rožė ir D raidė. Trečiųjų serijos batelių dėl traumos krepšininkas taip ir neapsiavė. 

Ilgai lauktas sugrįžimas įvyko 2013/2014-ųjų sezone - tam ruošėsi ir adidas, kurie išleido adidas D Rose 4 batelius. Kompanija koncentravosi į pėdos apsaugą ir batelių lengvumą ir lankstumą. Dirbta buvo ne veltui - sugrįžęs gynėjas rinko po 15.9 taško per rungtynes.

adidas D Rose 4.5 modelis turėjo pratęsti sėkmingai pradėta darbą ir debiutavo su nauju įvaizdžiu, o adidas D Rose 5 Boost pristatė naująją adidas technologiją, kuri užtikrino energijos grąžinimą į pėdas.

Besitęsianti serija 2015-aisiais pristatė D Rose 6 Boost batelius, kurie įprasmino Rose'o universalumą - gebėjimą kirsti arčiau krepšio, tiek kelti problemas varžovų krepšiui žaidžiant toliau. 

Septintasis adidas D Rose serijos modelis reprezentavo greitį - bateliai buvo kurti tam, kad krepšininkui avinčiam juos, padėtų nevaržyti savo judesių. 

Net ir krepšininkui patyrus daug traumų adidas neprarado tikėjimo atletu ir pristatė adidas D Rose 8 kedus, kurie turėjo visiškai naują, ultra stiprų sukibimą užtikrinantį, pado raštą.

Naujausias Rose'o serijos modelis, adidas D Rose 9, buvo išleistas šių metų vasarą ir pasižymi savo lengvumu, komfortišku pėdos įtvirtinimu. 

Tikėtina, kad Rose'o serijos modelių dar išvysime! O dabar sveikiname Derrick'ą su jubiliejumi ir linkimės sėkmės ateinančiame NBA sezone! 

 

Vardiniai Derrick'o Rose'o krepšinio kedai ➡ 

 

adidas adizero Rose 

 

adidas adizero 1.5

 

adidas adizero 2

 

adidas adizero 2.5 

 

adidas D Rose 3 

 

adidas D Rose 3.5

 

adidas D Rose 4

 

adidas D Rose 4.5 

 

adidas D Rose 5

 

adidas D Rose 6 Boost

 

adidas D Rose 7 

 

adidas D Rose 8

 

adidas D Rose 9