Helovyno šurmulys jau įsisuko visame pasaulyje! Šiandien Jums pristatome 10 batelių, kurių įkvėpimu tapo įvairiausios šios šventės atmainos ir akcentai! 

Kedų stilingam laisvalaikiui ieškok ČIA ➡️ APSIPIRKTI

Nike Air Force 1 Low "Halloween" – 2006

2006-aisiais Nike Helovyno šventei dedikavo ikoninį, dviejų tonų Air Force 1 modelį.


Reebok Ventilator 'Chucky' - 2007

2007-aisiais Reebok išleido specialiai Helovynui skirtą kedų ir aprangos kolekciją. Reebok Ventilator kedai buvo dedikuoti pagrindiniam filmo „Child's Play“ veikėjui, Chucky.


Nike SB Dunk Low Freddy Krueger - 2007

Helovynas be legendinio Fredžio? Neįmanoma! 2007-aisiais išleista, serijinio žudiko personažui dedikuota, Nike SB Dunk Low Freddy Krueger versija laikoma viena iš labiausiai pasisekusių. Sneakerhead‘ai šio modelio ieško iki šių dienų, o norint gauti šiuos batus gali tekti išleisti labai apvalią sumą pinigų.

Nike Dunk High GS "Halloween" - 2009

Specialiai vaikams 2009-aisiais išleista speciali Nike Dunk High kedų versija. Ją puošė Helovyno tematikos grafiniai piešiniai.


adidas Originals Top Ten "Halloween" 2014

Skeletai ir Helovynas – klasikinė ir neišskiriama pora. 2014-aisiais šį derinį realizavo adidas.

Nike Air Max 95 "Halloween" 2014

Helovyno 2014-aisiais nepraleido ir Nike. Kompanijos įkvėpimu tapo zombiai, kurie atgijo su Nike Air Max 95 bateliais.

Nike Kyrie 4 Halloween – 2018

Praėjusiais metais vienas iš šventinių, Helovynui, skirtų akcentų buvo išraiškingi Kyrie Irving’o krepšinio kedai, kurie buvo “iššluoti” labai greitai.

Nike Kyrie 4 Day of the Dead – 2018

Panašiu metu 2018-aisiais buvo išleista ir dar viena ketvirtųjų Irving’o kedų versija. Day of the Dead siluetą Nike dedikavo Meksikos kultūroje ypatingai svarbiai Dia de los Muertos arba Mirusiųjų dienos šventei. Tikima, jog pirmosiomis lapkričio mėnesio dienomos mirusieji sugrįžta į gyvųjų pasaulį. Manoma, jog numirėliai iš ano pasaulio grįžta kartu su savo artimaisiais pavalgyti, pagerti ir pasilinksiminti, kaip buvo įpratę būdami gyvi. Meksikiečiai sugrįžtančias dvasias pasitinka ruošdami daug gardaus naminio maisto ir vaišių. Taip pat lankomi kapai, kurie kaip ir namai, puošiami gėlėmis ir žvakėmis. Tikima, kad jos padeda mirusiems rasti kelią namo.

Jordan Why Not Zer0.2 SE Mummy - 2019

Naujienų, skirtų Helovynui, turi ir Jordan su Russell’u Westbrook’u – šiandien išleidžiama vardinių krepšininko kedų versija, papuošta mumijos motyvais.


Nike Day of the Dead Pack - 2019

Šiais metais Nike ir vėl koncentruoja savo dėmesį į Meksikoje vykstančią Dia de los Muertos šventę ir skiria jai tris ikoninių kedų versijas - Nike Air Force 1, Nike Air Max 95 ir Nike Cortez. Kiekvienas iš jų žymės tam tikrą šios spalvingos šventės elementą. Air Force 1 skirtas kaukolės arba skeleton figūrai, vadinamai La Calaca. Ji yra tapusi vienu ryškiausių šios šventės simbolių, kuris naudojamas dekoracijoms. La Catrina – moters skeleton figūra, kuri simbolizuoja laimingą pomirtinį gyvenimą. Šiam Dia de los Muertos akcentui dedikuojamas Air Max 95 modelis. Ypatingai svarbią Mirties dienos vietą užima kiekvienuose namuose ruošiamas altorius, kuris, tikima, jog padeda sieloms sugrįžti į gyvųjų pasaulį. Nike Cortez modelis dedikuojamas šiai tradicijai ir simbolizuoja keturis esminius elementus – vandenį, ora, žemę ir ugnį.

Kedų stilingam laisvalaikiui ieškok ČIA ➡️ APSIPIRKTI