Vienas svarbiausių taškų G.H. Bass & Co. prekės ženklo istorijoje – 1936-ieji. Tada gimė bene ryškiausias kompanijos kūrinys – G.H. Bass & Co. Weejuns loaferiai. Ikoninio silueto istorija prasidėjo, kai britų sportininkai važiuodavo žvejoti į Norvegiją ir pastebėjo anksčiau nematyto dizaino nevarstomus batus. Tada jie pradėjo plisti visuose Europos kurortuose, kur atostogaudavo turtingas elitas, tada pasiekė ir Palm Byčą Floridoje. Tuo metu šiuos norvegiško dizaino batus tiekdavo tik dvi Londono parduotuvės, o amerikiečiai jų negamino. Taip buvo iki kol G.H. Bass kompanija nusprendė įsitraukti ir dar labiau patobulinti šį stilių. Taip gimė legendiniai G.H. Bass & Co. Weejuns.

Pirmasis, kuris plačiai paskleidė žinią apie Weejuns, buvo legendinis Holivudo aktorius James’as Dean’as.

 

1955-aisiais filmo To Catch a Thief reklamai Weejuns avėjo legendinė aktorė Grace Kelly.

 

G.H. Bass & Co. avalynę vertino ir buvęs JAV prezidentas John'as F. Kennedy.


Audrey Hepburn filme Funny Face.


Steve McQueen filme The Honeymoon Machine.



Septintajame dešimtmetyje Weejuns ypatingai pamėgo JAV rytinės pakrantės universitetų studentai. Batai tapo tobulu akcentu studentų stiliuje ir derėjo šalia elegantiškų megztinių, chaki spalvos chino kelnių, paltų ir megztų kaklaraiščių. Savo žavesiu ir nesenstančiu įvaizdžiu John‘as F. Kennedy pakėlė Weejuns į kitą lygį. Jo išskirtinis stilius Weejuns loaferius įamžino kaip „tikrą amerikietišką batą“.

Weejuns statusą 1982-aisiais įtvirtino ir pats Michael‘as Jackson‘as. Stambiu planu juoda Weejuns loaferių pora pasirodė legendinio „Thriller“ vaizdo klipe.



Sekantis žingsnis Weejuns istorijoje - MTV iškilimo laikais jie tapo itin mėgstami įvairių Amerikos jaunimo kultūrų. Nuo pankų iki hiphopo legendų ir supermodelių, tokių kaip Cindy Crawford – Weejuns norėjo visi. G.H. Bass & Co. batai sulaukė daugybės legendų dėmesio, įskaitant Charle‘są Lindberghą, Grace Kelly, Audrey Hepburn. Juos dievina ir tokios šių laikų pažibos, kaip David‘as Beckham‘as, Paul’as Weller’is, Maisie Williams, Zoe Kravitz ir daug kitų.

G.H. Bass & Co. avalynė vyrams ir moterims