Kad ir kaip sneaker’ių kultūra evoliucionuotų, keltų ažiotažą ir plistų, vienas dalykas išliks nepakitęs. Tai Nike Air Force 1 ikonos statusas. Keičiasi kartos, stiliaus taisyklės ir aplinkybės, tačiau ši ikona lenkia laiką ir, vargu, ar įmanoma, jog būtų kitaip. Populiariausių visų laikų Nike kedų istorija prasidėjo krepšinyje – čia buvo žengti pirmieji žingsniai, vėliau tapę nepamirštamos odisėjos pamatais. Prisiminkime dabar jau laisvalaikio stiliaus ikona pripažinto Air Force 1 pasirodymus NBA lygoje.

1982-aisiais pristatytus Air Force 1 kedus reprezentavo šeši tuometiniai NBA krepšininkai, vadinti "Original Six" vardu  - Michael'as Cooper'is, Mychal'as Thompson'as, Jamal'as Wilkes'as, Bobby Jones'as, Calvin'as Natt'as, Moses'as Malone'as. Pastarasis avėdamas AF1 kartu su Filadelfijos „76ers“ 1983-aisiais net tapo NBA čempionu. Be viso to, šiam vyrukui priklauso ir geriausias visų laikų pasirodymas avint Air Force 1 kedus. 1984-ųjų lapkritį Detroito „Pistons“ komandai jis suvertė 51 tašką ir atkovojo 17 kamuolių.

 

 

1984-aisiais prie Malone’o Filadelfijoje prisijungė ir Charles’as Barkley. Savo debiutiniame sezone jis, kaip ir garsusis komandos draugas, avėjo Nike Air Force 1 kedus. Įsimintiniausiu pasirodymu tapo mačas prieš tuos pačius, Moses’o anksčiau skriaustus, Detroito „Pistons“ krepšininkus. 1985-ųjų vasario 22-ąją Barkley surinko galingą dvigubą dublį – 29 taškus ir 18 atkovotų kamuolių.

 

 

 

Bene ištikimiausiu Air Force 1 ambasadoriumi laikomas Rasheed’as Wallace’as. Iki 2010-ųjų NBA rungtyniavęs aukštaūgis tęsė AF1 odisėją lygoje ir į aikštę žengdavo su pačiomis įvairiausiomis, jam skirtomis, šio modelio versijomis. Jas puošė ir krepšininko Sheed logotipas, vaizdavęs Wallace’ą metantį į krepšį atšokus atgal. Be to, Rasheed’as pasižymėjo tuo, jog aukšto profilio Air Force 1 batelius jis avėdavo įvairiais būdais – su dirželiu, be dirželio, o kartais jį net pakabindavo už kulno. Ne tik unikaliu stiliumi, bet ir žaidimu pasižymėjęs Wallace’as 2004-aisiais avėdamas Air Force 1 kedus su Detroito „Pistons“ tapo NBA čempionu.





 

Su Nike Air Force 1 į krepšinio aikštę žengęs yra ir Jerry Stackhouse’as.

 

 

2002-2003 NBA sezone Kobe Bryant’as buvo laisvasis agentas kedų rinkoje, todėl nevengė improvizuoti ir eksperimentuoti. Vienas iš jų buvo rungtyniavimas su Air Force 1 Mid kedais. Viena tokių naktų net baigėsi trigubo dublio pasirodymu prieš Milvokio Milvokio „Bucks“ - 15 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir  11 rezultatyvių perdavimų. Sekančią vasarą Black Mamba pasirašė penkerių metų sutartį su Nike, AF-1 kedai tapo vienais jo mėgstamiausių už aikštės ribų, o kompanija išleido ne vieną, specialiai Bryant’ui skirtą, Air Force 1 batelių versiją.

Nike Air Force 1 batai vyrams, moterims ir vaikams internetu! ➡️ APSIPIRKTI