Pirmoji 2021-ųjų taisyklė – nekalbėti apie 2020-uosius. It‘s been a hell of the year. Ir vargu, ar bus tam nepritarsiančių. Na, bet net tamsiausiais laikais galima įžvelgti pozityvių dalykų. Sneaker‘ių rinka buvo viena iš tų, kurios nelaimių siaubtais metais nepatyrė nuostolio. Kol dar galime, skaičiuojant paskutines šių metų valandas prisiminkime ryškiausias 2020-ųjų kedų žvaigždes.

Lyst ir StockX sudarė 2020-ųjų perkamiausių kedų dešimtuką - pažvelkime, kurie šių metų release'ai įsitvirtino jame.

 

10. Air Jordan 1 UNC To CHI

Release: Vasario 13. Michael'o Jordan'o karjerą pagerbiantys Air Jordan 1 UNC To CHI kedai - vienas populiariausių moterims skirtų modelių šiais metais. Vien StockX platformoje jų nupirkta daugiau nei 30 tūkstančių porų.

 


9. Nike Space Hippie 03 Vast Grey Hyper Crimson

Release: Birželio 11. Iš perdirbtų medžiagų pagaminti sneaker'iai - viena iš ryškiausių 2020-ųjų tendencijų, o Nike Space Hippie serija - šios kategorijos lyderiai.

 


8. New Balance 992 Joe Freshgoods No Emotions Are Emotions

Release: Vasario 14-16. Iš vakarinės Čikagos kilusio dizainerio Joe Freshgoods ir New Balance kolaboracija sulaukė didelio pasisekimo. Joe Freshgoods x New Balance “No Emotions Are Emotions” kolekcija sujungė ikoninius New Balance 992 kedus, vardinius Kawhi Leonard'o New Balance OMN1S krepšinio batus bei spalvingus aprangos akcentus.

 


7. Yeezy Boost 350 V2 Carbon

Release: Spalio 2. Vien per pirmąsias dvi savaites nuo išleidimo parduota daugiau nei 15 tūkstančių šių Yeezy batelių.

 


6. Grateful Dead x Nike SB Dunk Low Orange

Release: Liepos 18. StockX duomenimis - tai pelningiausias šių metų pristatymas.


5. Nike SB Dunk Low Ben & Jerry’s Chunky Dunky

Release: Gegužės 23. Vidutinė saldžiojo Ben & Jerry’s ir Nike kolaboracijos vaisiaus perpardavimo kaina siekė apie 1200 eurų - tai yra 1500% daugiau nei pradinė kaina.


4. Nike SB Dunk Low Travis Scott

Release: Vasario 29. Ne tik muzikos, bet ir sneaker'ių kultūros geriausiųjų sąrašas neįmanomas be šio vyruko vardo - Travis Scott'as ryškiai spindėjo ir 2020-aisiais.


3. Air Jordan 1 Retro High Dior

Release: Birželio 25/Liepos 8. Gatvės stiliaus ir prabangos sąjunga pažymėta bene garsiausiu 2020-ųjų release'u. Išleista vos 8500 porų Air Jordan 1 Retro High Dior kedų. Su 2000 JAV dolerių mažmenine kaina ir vidutine 10000 JAV dolerių kaina perpardavimo rinkoje šis modelis nuskina brangiausių 2020-ųjų sneaker'ių apdovanojimą.


2. Air Jordan 4 Retro Off-White Sail

Release: Liepos 25. Sidabrą skina pirmoji, specialiai moterims skirta, Virgil Abloh ir Jordan kolaboracija. 2020-ieji žymėjo dar galingesnį moterų įsitraukimą į sneaker'ių kultūrą ir panašu, kad ši tendencija ateityje tik augs.


1. Air Jordan 13 Retro Flint

Release: Birželio 18. The Last Dance serialas buvo tikras 2020-ųjų hitas, kuris, be to, tapo akcentu, lėmusiu Jordan batelių pardavimo šuolį. ESPN išleidus The Last Dance, Jordan pardavimai pakilo net 40% procentų. Kartu su šia banga į aukštumas vėliau šovė ir Air Jordan 13 Retro Flint - vien per pirmąjį mėnesį nuo išleidimo jų parduota daugiau nei 40000 porų!


Perkamiausi 2020-ųjų sneaker‘iai pagal mėnesius (GOAT duomenys).

Sausis - Yeezy Boost 350 V2 Yeshaya Non-Reflective


Vasaris - Nike SB Dunk Low Travis Scott


Kovas - Air Jordan 3 Retro UNC


Balandis - Air Jordan 6 Retro DMP


Gegužė - Air Jordan 5 Retro Fire Red


Birželis - Air Jordan 1 Retro High Dior


Liepa - Air Jordan 4 Retro Off-White Sail


Rugpjūtis - Union LA x Air Jordan 4 Retro Guava Ice


Rugsėjis - Air Jordan 1 Retro High Tokyo Bio Hack


Spalis - Air Jordan 1 Retro High OG Dark Mocha


Lapkritis - Air Jordan 4 Retro OG Fire Red


Gruodis - Air Jordan 11 Retro 25th Anniversary

Laisvalaikio ir sporto kedai, apranga ir aksesuarai vyrams, moterims ir vaikams internetu! ➡️ APSIPIRKTI