1. Vienais populiariausių laisvalaikio batelių pasaulyje laikomi adidas Originals Stan Smith debiutavo 1965-aisiais. Tuo metu jie buvo skirti tenisui ir netruko sulaukti liaupsių bei teigiamų atsiliepimų.
  2. Batai, kuriuos dabar žinome kaip adidas Originals Stan Smith, pirmiausia buvo pavadinti Prancūzijos tenisininko, Robert'o Haillet'o vardu. 1971-aisiais Haillet'as paskelbė apie karjeros pabaigą ir adidas pradėjo ieškoti naujo ambasadoriaus bateliams.
  3. Robert'o Haillet'o vardo kedus reprezentuoti buvo patikėta Stan‘ui Smith‘ui. 1971-aisiais adidas su juo pasirašė sutartį – iš karto po laimėto Grand Slam turnyro. Iki 1978-ųjų Stan‘as Smith‘as žaidė avėdamas Prancūzijos tenisininko batelius, tuomet adidas nusprendė batelius pervadinti jo vardu bei papuošti stilizuotu tenisininko veidu, kurį matome iki pat šių dienų.
  4. Tenisininkas Stan‘as Smith‘as dėl savo didelio ūgio, kuris siekė 1,93 m., buvo vadinamas Pasadenos bokštu.
  5. 9-ajame dešimtmetyje adidas Stan Smith iš teniso kortų bateliai pamažu perėjo į laisvalaikio zoną. Vis dažniau kedai tapo gatvėse, o ne ant tenisininkų pėdų.
  6. 2011-ųjų pabaigoje adidas paskelbė, jog ateinančius du metus Stan’o Smith’o bateliai gaminami nebus. Tokia pertrauka buvo skirti naujoms idėjoms ir kūrybingiems sprendimams, kurie batelius pakylėtų į naujas aukštumas.
  7. adidas Originals Stan Smith sugrįžimas įvyko 2014-aisiais. Apie tai buvo paskelbta unikaliu būdu - ryškiausios pasaulio garsenybės gavo personalizuotas batelių versijas, o išsiilgę fanai tiesiog šlavė atsinaujusį siluetą parduotuvėse ir internetu.
  8. Apie adidas Originals Stan Smith kedus savo kūriniuose yra paminėję tokios pasaulinės garsenybės, kaip A$AP Rocky, Joe Budden'as, Rick'as Ross'as, Lil Wayne'as ir net pats Jay-Z.
  9. Skelbiama, kad iki 2017-ųjų parduota jau daugiau nei 50 milijonų adidas Originals Stan Smith batų porų.
  10. 2018-aisiais adidas su Stan’u Smith’u sudarė sutartį iki gyvenimo galo. Tais pačiais metais išleista knyga „Some People Think I'm A Shoe“. Ją įkvėpė kurioziška situacija, kurioje kartą atsidūrė pats Stan’as Smith’as. „Kartą buvau Paryžiuje ir laukiant eilėje į restoraną pastebėjau keturis paauglius - trys iš jų buvo su mano bateliais. Mano draugas jų paklausė ar jie žino, kas yra Stan'as Smith'as ir pasakė, jog aš esu tas žmogus. Jaunuoliai atsakė, jog nežino ir toliau kalbėjo tarpusavyje bei nepatikėję mano draugo žodžiais tiesiog nuėjo. Manau, kad jie panaršė ir įsitikino, jog aš - tikrai egzistuoju. Po vakarienės mums išeidinėjant iš restorano, tie vaikinai priėjo ir paprašė, jog pasirašyčiau ant jų batelių“ - istorija dalinosi Smith'as.


    Legendinius adidas Originals Stan Smith kedus įsigyk ČIA ➡️ PIRKTI