Jau šį vakarą išvysime UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalių tęsinį, o ypač didelį ažiotažą kelia rungtynės tarp Liverpool ir Bayern klubų, kur tikimasi labai įtemptos ir lygios kovos. 

Belaukiant futbolo užmeskime akį į turtingiausių pasaulio klubų dešimtuką - juk futbolas ir pinigai šiomis dienomis yra labai glaudžiai susiję.

Niekam ne paslaptis, jog su laiku pinigai futbole tik auga - didėja futbolininkų atlyginimai, žiūrovų kiekis stadionuose, sutarčių su remėjais sumos. Visa tai atsispindi ir klubų biudžetuose - bendras 20-ies turtingiausių pasaulio klubų biudžetas sudaro 8,3 milijardų eurų sumą ir tai yra 6% daugiau nei pernai. 

Susipažink su 10 turtingiausių 2018-ųjų pasaulio futbolo klubų, tarp kurių pirmąją poziciją prarado prieš tai karaliavęs Mančesterio „United“.

10. Londono „Tottenham Hotspur“ - €428.3 mln.

Šiaurės Londono ekipos biudžetas vis auga, o pastaraisiais metais didžiąją jo dalį sudarė pinigai iš televizijos transliacijų - net 53%. Klubas už reikšmingą finansinę injekciją turėtų dėkoti ir ištikimiems sirgaliams - svarbią biudžeto dalį sudaro stadioną gausiai užpildančių fanų pinigai.

9. Londono „Arsenal“ - €439.2 mln. 

2018-ųjų pelną stipriai įtakojo prasti komandos rezultatai - komanda nerungtyniavo Čempionų lygoje, o Anglijoje liko tik šešti. Dar praėjusiais metais turtingiausiųjų tope „Arsenal“ rikiavosi 6-oje vietoje. 

8. Londono „Chelsea“ - €505.7 mln.

Lyginant su 2017-aisiais, Londono klubas dešimtume nusileido per vieną poziciją, tačiau savo komercinį stabilumą išlaiko dėka pelningų sutarčių su Nike ir Yokohama Tyres kompanijomis.

7. „Liverpool“ - €513.7 mln.

Liverpulio klubas apsimainė pozicijomis su „Chelsea“ ekipa, kas atrodo visai logiška žvelgiant į sėkmingus komandos rezultatus. Panašu, kad „Liverpool“ po ilgo laiko grįžta į Europos futbolo elitą ir nėra nusiteikę sustoti.

6. Paryžiaus „Saint-Germain“ - €541.7 mln.

Nereikėtų nustebti dešimtuke sutikus Paryžiaus ekipą - nuo 2011-ųjų ja rūpinasi turtingų šeichų valdoma „Qatar Sports Investments“ kompanija. Taip pat didelės sumos komandos biudžetą papildo iš Nike ir Emirates sąskaitų. 

5. Mančesterio „City“ - €568.4 mln.

Komercinės sutartys ir televizijos transliacijų pelnas sudaro didžiąją dalį "miestiečių" biudžeto. Tik 11% įspūdingos sumos sukuria parduodami bilietai į rungtynes. Toje pačioje pozicijoje „City“ buvo ir 2017-aisiais.

4. Miuncheno „Bayern“ - €629.2 mln.

2018-aisiais Bavarijos ekipos sezono lankokumo vidurkis siekė įspūdingą skaičių - 75,354 žiūrovų per rungtynes. Kaip ir „City“, vokiečiai išlaikė tą pačią poziciją.

3. Mančesterio „United“ - €666 mln.

Atgimstančių "Raudonųjų velnių" biudžetas paženklintas velnišku skaičiumi iš trijų šešetų. „United“ iš pirmosios vietos nukrito į trečiąją, tačiau išlieka turtingiausia Anglijos futbolo ekipa, kurios biudžeto "liūto dalį" sudaro pinigai iš sutarčių su adidas ir Chevrolet.

2. FC „Barcelona“ - €690.4 mln. 

Barca išlaiko antrąją poziciją turtingiausių pasaulio klubų dešimtuke. Komanda gausiai palaikoma visame pasaulyje ir tai aiškiai matoma socialinėje erdvėje. Facebook juos seka 102,7 milijonai žmonių, Instagram - 65,7 mln., o Twitter - 29,1 mln.

1. Madrido „Real“ - €750.9 mln.

Trečiąjį iš eilės UEFA Čempionų lygos titulą iškovojusio „Real“ klubo kelią žymi ir sėkmingi finansiniai reikalai, kur jie neturi lygių ir pakilo į aukščiausią poziciją. 

Geriausių futbolo klubų atributikos rasi ČIA ➡