Stilius, išvaizda, dizainas – visi šie dalykai renkantis batelius yra tikrai svarbūs, tačiau reikėtų nepamiršti esminio faktoriaus. Taip, tai batelių dydis! Išsirinkus netinkamą galima tikrai susigadinti sau nuotaiką ir nepajusti visų teikiamų privalumų – lengvumo, patvarumo, tvirtumo bei stabilumo.

Svarbu atsiminti, jog nereikėtų galvoti, kad bateliai "prasitampys" ar "prisitaikys su laiku“ ir anksčiau ar vėliau taps patogūs. Jokiu būdu! Tinkami bateliai patogūs turi būti iš karto juos užsidėjus. Žinoma, ilgesnį laiką avint avalynę, ji šiek tiek keičiasi, tačiau tai yra normalu ir įprasta.

Bateliai neturi būti nei per maži, nei per dideli. Išsirinkus mažesnius kedus galima tikėtis nuolat lydinčio diskomforto, kuris gali sąlygoti nutrintus pirštus ar nuospaudas. Problemų sukels ir per dideli bateliai – pėda juose slidinės, nebus įtvirtinta. Todėl nenumok ranka į šiuos dalykus, kad netektų gailėtis po to – išsirink tinkamą dydį, kuris bus skirtas tavo pėdai.

Jau kuris laikas tapo įprasta prekes pirkti internetu – bateliai ne išimtis. Prieš užsisakinėjant prekes internetu vertėtų tiksliai išsimatuoti savo pėdą, o tai padaryti labai nesudėtinga! Tai gali padaryti ir namuose - tau reikės tik lapo, pieštuko, lipnios juostis ir liniuotės.

Popieriaus lapą su lipnia juosta pritvirtink prie grindų ir sėdint ant kėdęs pėdą pastatyk ant jo taip, kad šlaunis ir blauzda sudarytų 90 laipsnių kampą. Patartina pėdą matuoti su kojine. Sekantis žingsnis – su pieštuku apvesti pėdos kontūrus ir užbrėžti lygiagrečias linijas pėdos tolimiausiose vietose (ties nykščiu ir kulnu). Visą procesą užbaik liniuote išmatuodamas savo pėdos ilgį ir plotį.

Žinodamas tikslius išmatavimus galėsi nesunkiai išsirinkti sau tinkamus batelius, su kuriais jausiesi komfortiškai. Pirkdamas batelius SIL internetinėje parduotuvėje nepamiršk pasitikrinti dydžių lentelės – ją rasi prie kiekvieno batelių modelio. O jeigu nori jaustis visiškai užtikrintai – užsuk į parduotuvę ir pasimatuok batelius, apsiauk abu batus, pasivaikščiok su jais ir įsitikink, kad jie tikrai tinka tavo pėdoms. SIL parduotuves rasi Kaune – sporto prekių ieškok Putvinskio 50A, o laisvalaikio – Laisvės al. 99.

Harvardo universiteto mokslininkai pataria savo pėdą matuoti dienos metu – tada ji natūraliai šiek tiek išsiplečia. Kitas svarbus dalykas – nepasikliauti sena informacija ir pasimatuoti kiekvieną kartą prieš perkant naujus batelius, nes su laiku jos keičiasi ir formuojasi. Taip pat rekomenduojama palikti šiek tiek laisvos vietos pirštams – tokiu būdu pėdoms bus pakankamai vietos ir vaikštant jos jausis laisvai.

Taip pat nepamiršk, kad skirtingų gamintojų batelių konstrukcija ir dydžiai skiriasi – sek dydžių lenteles, kur rasi visą svarbiausią informaciją! Beje, kiekvienų bateliu vidinėje liežuvėlio dalyje gali rasti vidpadžio ilgį – tai gali praversti! 

 

Stilingų ir naujų batelių savo laisvalaikiui ieškok čia ➡ 

 

Stilingų ir naujų batelių savo laisvalaikiui ieškok čia ➡