Sporto naujienų galiūnė Sports Illustrated kasmet apdovanoja NBA lygos sneakerhead'us bei apžvelgia sezono geriausius. Susipažink su šių metų laimėtojais! 

Sports Illustrated rubrika The Crossover pristato metų MVP, krepšinio kedų modelį, geriausią naujoką, specialų apdovanojimą skirią už inovacijas, geriausią kolaboraciją, reklamą.

Pergalės prasideda nuo tinkamų krepšinio kedų! ➡ 

MVP: P.J. Tucker'is.

Ar buvo galima tikėtis kažko kito? Varžovų NBA sneaker'ių karalius turi nemažai, tačiau iš savo sosto jis nepajudinamas ir tai įvertino Sports Illustrated. Nike atstovaujantis sneakerhead'as naudojasi kiekviena proga gauti retus batelius ir net neplanuoja sustoti.

Metų kedai: Nike Kyrie 5.

Geriausiais bateliais Sports Illustrated pripažino vardinius Irving'o kedus, kurie seriją pakėlė į naujas aukštumas ir išsiskiria kūrybingumu bei dėmesį pritraukia ne tik savo dizainu, bet ir pasakojamomis istorijomis.

Metų inovacija: LeBron'as James'as

Metų inovatoriaus apdovanojimas atiteko LeBron'ui James'ui - už specialią Nike LeBron 16 versiją, kurtą bendradarbiaujant su Niujorke veikiančia multikultūrinės mados kūrėjų ir dizainerių platforma HFR. LeBron'o ir HFR kolaboracijos tikslas buvo leisti moterims perkurti naujuosius Nike LeBron 16 krepšinio batelius ir paskleisti žinutę apie afroamerikiečių moterų stiprybę. James'as nuo pat pradžių tikėjo šio projekto reikšme: „Manau, kad afroamerikietės moterys yra vieni iš stipriausių žmonių žemėje. Aš užaugau apsuptas itin stiprių moterų ir ta jėga, kurią matau aplink, mane įkvepia, įskaitant mano mamą, žmoną ir dukrą.“

Metų naujokas: Puma atstovaujantys 2018-ųjų šaukimai

Į krepšinio rinką sugrįžusi Puma savo gretas formuoja iš perspektyvių lygos jaunuolių. Priekinėje kompanijos linijoje rikiuojasi Deandre Ayton'as, Marvin'as Bagley III, Kevin'as Knox'as ir Michael'as Porter'is Jaunesnysis.

Metų pirkinys: Kawhi Leonard'as

New Balance papildęs Leonard'as tapo ryškiausiu kompanijos veidu ir puikia galimybe bent kažkiek pakonkuruoti su galingais konkurentais. 

Metų kolaboracija: Travis Scott x Air Jordan

Kolekcijos ryškiausias elementas - Jordan IV “Cactus Jack” bateliai, kuriuos dažnai galėjome išvysti ant NBA žaidėjų pėdų.

Geriausia reklama: Nike - Kyrie Irving: #11

Bendras Nike ir Kyrie Irving'o darbas sužavėjo ir Sports Illustrated, kurie juos apdovanojo už geriausią reklamą.

Apdovanojimas už pasiekimus: Vince'as Carter'is

Šį sezoną sugrįžę legendiniai Nike Shox BB4 bateliai, su kuriais 2000-ųjų Olimpinėse žaidynėse debiutavo Vince'as Carter'is. Veteranas nesiruošia stabdyti ir nusprendė rungtyniauti ir sekantį sezoną, kuris jam bus jau 22-asis!

Pergalės prasideda nuo tinkamų krepšinio kedų! ➡