2019-ųjų liepą Zion‘as Williamson‘as su džiaugsmu buvo priimtas į Jordan atletų šeimą ir nuo to laiko vis garsiau buvo kalbama apie vardinius jaunosios žvaigždės batus. Pagaliau turime oficialių žinių - Jordan Zion 1 pristatyti pasauliui, o pats savininkas juos jau pakrikštijo ir aikštėje. Susipažinkime su Jordan Zion 1 iš arčiau!

Jordan kompanija kartu su Zion’u Williamson’u žengia į naują etapą. Kurti avalynę tokiam unikaliam atletui, kaip Zion’as, reiškia ne tik ilgametį meistriškumą – tai yra naujas šio apibrėžimo reikšmės kūrimas ir naujų iššūkių paieškos, vedančios į krepšinio ir jam skirtos avalynės evoliuciją. „Nuo pat universiteto Zion‘as ir jo žaidimas kaustė dėmesį. Kai jis aikštėje – gali tikėtis absoliučiai bet ko. Tai lyg stebėti garsų paveikslą – niekam nekyla klausimų dėl jo unikalumo. Tau belieka stebėti ir mėgautis“ – galimybe po savo vėliava turėti Zion‘ą džiaugėsi Jordan viceprezidentas Howard‘as H. White‘as.

Kuriant Zion 1 krepšinio kedus Jordan dizaineriams teko spręsti galvosūkius, kaip juose sutalpinti unikalią jaunosios žvaigždės jėgą ir kartu atspindėti jo fizišką žaidimą. Buvo siekiama, kad siluetas taptų įrankiu, padedančiu krepšininkui aikštėje ir tuo pačiu iliustruotų asmenybės bruožus, leidusius jam pasiekti aukštumas. Įkvėpimo dizaineriams toli ieškoti nereikėjo, užteko ištarti krepšininko vardą. „Žinojome, kad kaip vieną pagrindinių idėjų batelių dizainui, Zion‘as laikė superherojaus šarvus. Mes sukome galvas, kokia ikona ar simbolis tobulai išreikštų šiuos batus ir Z raidė išsprendė šią užduotį. Ji dažnai siejama su greičiu, simbolizuoja jėgą ir yra bene ryškiausia abecėlės raidė.“ – pasakojo Jordan dizaineris Vianney de Montgolfier.

Unikalios fizinės galimybės Zion‘ą Williamson‘ą paverčia išskirtiniu krepšininku, tačiau Jordan kompanijai įspūdį padarė ir jo asmenybė. Galingai nuo parketo kylanti jaunoji NBA žvaigždė nelaiko savęs geresniu už kitus, o jo gyvenime nuo mažens įsišaknijusios tokios vertybės, kaip meilė šeimai, atsakomybė ir dėkingumas tiems, kurie juo tikėjo. Zion‘as Williamson‘as yra pirmasis Z kartos atletas Jordan istorijoje, tačiau jo atsidavimas ir vertybės prilygsta ilgamečiam veteranui, kuris lyderio užduotis atlieka tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Unikalias istorijas ir faktus apie Zion‘ą atskleis jo vardiniai krepšinio kedai bei jų spalvinės versijos. Jordan Zion 1 debiutuoja su juodos ir baltos spalvos schema, kuri itin reikšminga pačiam krepšininkui: „Juodos ir baltos spalvos vardiniai kedai man ypatingi. Augant buvau mokomas, jog tavo aplinka yra gyvenimo pagrindas. Man tai buvo šeima ir broliai, kurių dėka augau ir tobulėjau. Juoda ir balta man reprezentuoja mano aplinką ir tvirtus pamatus. Jeigu gebėsi įvaldyti paprastus dalykus – tavo potencialas neturi ribų.“ Juodai baltos Gen Zion versijos išleidimas numatytas balandžio 23-ąją.

ZNA spalvinė versija reprezentuoja krepšininko žaidimo universalumą – jėgą ir grakštumą, stiprybę ir sklandumą bei dominavimą. Šios versijos išleidimas numatytas gegužės 5-ąją.

 

Noah versija pasakoja apie tvirtą Zion‘o ir jo brolio ryšį. Šioje spalvinėje versijoje panaudoti ir jaunojo Noah piešiniai. Šios versijos išleidimas numatytas gegužės 19-ąją.

 

Ryški Marion versija pagerbia Šiaurės Karoliną ir Zion‘o namus – vietą, kurioje krepšininkas išmoko šeimos, draugystės ir sunkaus darbo vertybių. Šios versijos išleidimas numatytas gegužės 26-ąją.

 

 

Kuo ypatinga Jordan Zion 1 konstrukcija? Kedai turi paminkštintą liežuvėlį, kuris sumažins spaudimą suveržus raištelius ir tuo pačius įtvirtins pėdą. Jį įkvėpė tvirti superherojaus šarvai. Priekinėje dalyje kedai turi vidinį dirželį, kuris padės pėdas išlaikyti stabilioje pozicijoje visų rungtynių metu. Per visą pado ilgį išdėstytas Air Strobel elementas, po kuriuo papildomai įtaisyta Zoom Air pagalvė. Išplėstą kedų bazę įkvėpė masyvios Zion‘o vairuojamo visureigio padangos.

 

Kartu su Zion 1 bateliais išleidžiama ir Jordan x Zion aprangos kolekcija.

Jordan Zion 1 debiutas aikštėje.

Jordan avalynė ir apranga vyrams bei moterims internetu ➡️ SHOP