Nike Huarache liniją galime vadinti viena iš labiausiai pasiteisinusių kompanijos istorijoje – tai vieni iš batelių, kurie diktuoja šių dienų gatvės stiliaus kultūrą. Šį kartą kviečiame susipažinti su jų gimimu ir istorija - čia svarbiausią rolę ir vėl atliko legendinis dizaineris Tinker‘is Hatfield‘as.

Nike Huarache bateliai gimė skirti bėgimui, tačiau labai greitai tapo itin mėgstami laisvalaikio stiliaus gerbėjų. Jų pavadinimas buvo pasiskolintas iš meksikiečių nešiojamų sandalų, o įkvėpimas dizainui kilo  Tinker'iui Hatfield'ui slidinėjant vandens slidėmis – jis avėjo iš neopreno pagamintus batus, kurie prisitaikė prie jo pėdos. Hatfield'as grįžęs atgal į savo studiją iš karto paruošė batelių brėžinius.

„Viena iš didžiausių batų problemų, su kuria susidūrėme, yra tai, kad jie neatitinka skirtingų formų pėdų. Neoprenas tai sugebėtų.“ - tada teigė Tinker’is Hatfield’as.

Nepaisant naujos ir inovatoriškos idėjos, Nike dvejojo dėl Huarache batelių išleidimo į rinką. Su tuo visiškai sutikti nenorėjo vienas iš produkto vadybininkų – Tom’as Hartge’as, kuris manė, kad Hatfield’o bateliai yra puikūs ir jis be jokio leidimo pasirašė leidimą 5000 porų Huarache gamybai. Vadybininkas visus juos nusivežė į Niujorko maratoną ir pardavinėjo parodų salėje visai šalia Times aikštės. Per tris dienas visos poros buvo iššluotos ir žinia apie batelius pasklido labai greitai – tai tapo puikiu įrodymu kompanijai, jog bateliai privalo būti oficialiai išleisti. Tuo metu įvyko tikras sprogimas ir Huarache kedų per mėnesį buvo užsakyta apie pusė milijono porų.

1991-aisiais debiutavę bėgimo bateliai labai greitai išpopuliarėjo ir tapo naudojami net krepšinio, treniruočių, teniso sporto šakose. Prie spartaus Huarache įsiviešpatavimo prisidėjo ir sporto ikonos – 1992-aisiais Wimbledon turnyrą Andre Agassi laimėjo būtent avėdamas Hatfield’o batelius.

Daugybę skirtingų versijų turintys Huarache batai šiomis dienomis pamėgti ne tik jaunimo, bet ir vaikų bei jau suaugusių žmonių, kurie mėgaujasi standartus vis dar laužiančiu komfortu.

Taigi, „ar tavo pėda šiandien jau buvo apkabinta?“

Nike Huarache kedai vyrams ➡ 

Nike Huarache moterims ➡ 

Nike Huarache vaikams ➡ 

Nike Huarache kedai vyrams ➡ 

Nike Huarache moterims ➡ 

Nike Huarache vaikams ➡