Praėjusių metų pabaigoje Nike kartu su Jerry Lorenzo kuruojamu prekės ženklu pristatė bendrą kolekciją, kurios pagrindinis akcentas buvo Nike Air Fear of God 1 bateliai su neįprastai aukšta Zoom Air pagalve. 

Bendrai Nike ir Fear of God kolekcijai įtakos turėjo nostalgiški Jerry Lorenzo prisiminimai - ji buvo koncentruojama į sporto sukeliamas emocijas. Kalbėdamas apie Nike Air Fear of God 1 batelius jis teigė: „Šiuos batus vertinti turi vaiko emocija, kuri atsiranda pirmą kartą juos išvydus. Mes gyvename amžiuje kai batelių nuotraukos nutekinamos ir bateliai jau nieko nebenustebina. Aš siekiu, kad bateliai sukurtų žmonių vidų paliečiančią patirtį, kai tu pirmą kartą išvysti Ben'ą Simmons'ą ar kitą mylimą sportininką juos avint." 

Emociniu pagrindu konstruojamas ir serijos tęsinys, kurį įkvėpė 1992-aisiais išleisti klasikiniai Nike Air Raid krepšinio bateliai, sukurti Tinker'io Hatfield'o. Jerry Lorenzo Nike Air Raid kedus pirmą kartą išvydo dar mokykloje, kai juos avėdamas į klasę įžengė vienas vaikinas. Jį sužavėjo pilkos ir juodos spalvos schemos, raštai ir susikertančios juostos. Dizaineris pripažino, jog tai buvo pirmieji Nike bateliai, kurie jam patiko ir sudomino. 

„Kai tas vaikas įžengė į klasę su Air Raid kedais, jie mane tiesiog prikaustė. Mane įtraukė jų dizainas, spalvos. Tada mano reakcija buvo tokia: „O, Dieve, kas tai?“ - prisiminė Jerry Lorenzo.

Būtent pirmoji Nike meilė ir tapo naujųjų Nike Air Fear of God Raid kedų įkvėpimu - dizaineris pasiskolino klasikinių Air Raid detales ir jas įpynė į modernų dizainą. 

Antrasis Nike Air Fear of God modelis siekia krepšinio dvasią perkelti į platesnę kultūrinę aplinką bei primena, kad tam tikrą laikotarpį ryškiausiai apibūdina vizualinė ir garsinė aplinka. Nike Air Raid įkvėpimu Jerry Lorenzo nenorėjo atkurti praeities, o siekė tuo tinkamai pasinaudoti šių dienų stiliaus ir emocijų atvaizdavimui.  

Naujausi Nike bateliai laisvalaikiu ir sportu! ➡ 

Naujausi Nike bateliai laisvalaikiu ir sportu! ➡