Moterims kurti Nike M2K Tekno laisvalaikio bateliai sužavėjo ir vyrus - šio modelio populiarumo banga ritasi per pasaulį ir nepalieka abejingų. Šiandien susipažinkime su kedais, kurie tapo vienos iš esminių šių dienų tendencijų, dad shoes arba ugly shoes, įprasminimu. 

Žiežirbą Nike M2K Tekno batelių gimimui sukėlė noras atgaivinti Nike Monarch batelius ir jų stilių adaptuoti moderniam gatvės stiliui. Legendinis Monarch modelis atspindi 2000-ųjų pradžios įvaizdį ir iš batelių, kuriuos avėjo tėčiai, tapo vienais iš populiariausių laisvalaikio avalynės gaminių šiomis dienomis.

Anot pagrindinio batelių dizainerio Jin‘o Hong‘o, „pagrindinis tikslas kuriant M2K Tekno buvo išlaikyti stambią Monarch formą pridedant jai naujų ypatybių, tuo pačiu patikrinti, kokie Monarch bateliai galėtų būti 2018-aisiais.“

Naujasis modelis išlieka stambių gabaritų bateliais su beveik identiška Monarch pado forma. M2K Tekno turi labiau išreikštos formos kulną nei jo pradininkas, o batelio pagrindas pagamintas iš odos.

Nike M2K Tekno debiutavo 2018-ųjų vasario 12 d. Niujorko mados savaitės metu. Skambesnio starto turbūt ir nebuvo galima įsivaizduoti - istorijos įkvėpti, tačiau šių dienų stiliaus pergalėms skirti batai neužleidžia pozicijų ir karaliauja gatvėse.

Galima teigti, kad bateliai itin universalūs - juos išvysti galime su pačia įvairiausia apranga. Nike M2K Tekno tikrai padės sukurti žaisminga stilių - vieną dieną juos avėk prie gatvės stiliaus aprangos, kitą dieną puikiai suderinsi net su klasikinėmis kelnėmis ir švarkeliu ar net suknele.

Įdomus faktas, jog Nike M2K kedų išleidimas palietė net patį Kanye West'ą. adidas atstovaujanti žvaigždė beveik metus buvo deaktyvavęs savo Twitter paskyrą, tačiau galiausiai sugrįžo.. Ir tai jį padaryti privertė ne bet kas, o Nike M2K Tekno kedai! Kanye tada išreiškė nepasitenkinimą ir teigė, kad kedai itin panašūs į jo YEEZY 700 modelį, tačiau galiausiai savo įrašą Twitter'yje ištrynė.