1987-aisiais pasaulį išvydusi Nike Air Max technologija tapo tikra avalynės revoliucija - nuo to laiko po pėdomis esančios oro pagalvės tapo tikru komforto garantu tiek laisvalaikio stiliaus, tiek sporto šalininkams. 

Po daugiau nei 30-ies metų Nike Air Max bateliai tapo tikra ikona, o nuo 2014-ųjų , kiekvienais metais, kovo 26-ąją minima Nike Air Max diena - kaip ji gimė ir kaip buvo švenčiama iki šiol? 

2014-aisiais buvo praėję 27 metai po pirmųjų Air Max'ų gimimo, kai 1987-aisiais buvo išleisti Nike Air Max 1 kedai, kurie turėjo matomą oro pagalvę. Tada nuspręsta prisiminti šį legendinį modelį ir išleisti limituotą jo versiją su ryškiu viduriniu padu ir liežuvėliu, primenančių lemtingą datą - 3.26.

Tais pačiais metais 27-ius Air Max kultūros metus Nike kompanija kvietė švęsti ir visą pasaulį - taip socialinius tinklus užpildė kedai. Šis eksperimentas pasiekė 220 milijonų žmonių - didžiuosiuose pasaulio miestuose šurmuliavo sneakerhead'ams skirti renginiai, kurie ypatingai patraukė ir žiniasklaidos dėmesį. Taip gime Air Max diena, kuri pirmiausia yra skirta bendruomenei. 

2015-aisiais Air Max dienos buvo laukiama su šūkiu "the one before the 1" ir kelios dienos prieš šventę buvo išleisti Nike Air Max Zero kedai, kurie iš tiesų buvo Air Max 1 konceptas. Šventiniai renginiai vyko 26-iuose miestuose ir Air Max diena jau tapo verta raudono pažymėjimo kalendoriuje.

Po metų šventiniu akcentu tapo trijų svarbių personų, Hiroshi Fujiwara, Tinker'io Hatfield'o ir Mark'o Parker'io HMT batelių kolekcija. Įspūdingai ir spalvingai švenčiama buvo Hong Konge, kur ant pastato stogo buvo įrengtas "gyvas" Air Max muziejus.

2017-ųjų Nike Air Max diena buvo išskirtinė - buvo švenčiamas 30 metų jubiliejus, todėl linksmybės truko ištisą mėnesį! Kovo mėnesį Air Max fanai išvydo mišinį retro, hibridų ir net visiškų naujienų su VaporMax priešakyje. Įspūdingų akimirkų netrūko visame pasaulyje - Los Andžele Air Max'ų fanai šėlo su Travis'u Scott'u, Niujorko centro stendai mirgėjo nuo šventinių reklamų, Japonijoje atidarytas Nike muziejus, o VaporMax kedai pasiekė net kosmosą! Kitaip tariant, į jubiliejinį vakarėlį pajungtas buvo ne tik visas pasaulis, bet ir už jo ribų esantys! 

Praėję metai žymėjo Air Max dienos jubiliejų - ji švenčiama buvo jau penktą kartą! Fanams buvo pristatyti devyni Nike modeliai tarp kurių buvo Air Max 270, Air VaporMax 97, Air Max 180 ir kiti. Šia proga įvairiuose JAV miestuose buvo surengtos parodos, kuriose menininkai demonstravo savo darbus, įkvėptus Nike Air Max 270 modelio. Taip pat daugelyje didžiųjų pasaulio miesto vyko Nike kūrybinės dirbtuvės.

O kaip Air Max dieną švęsi Tu? Griebk naujus kedus ir lėk žadinti pavasario - pasinaudok 10% nuolaidos kodu "AMDAY10", kuris galioja tik šiandien! ➡

O kaip Air Max dieną švęsi Tu? Griebk naujus kedus ir lėk žadinti pavasario - pasinaudok 10% nuolaidos kodu "AMDAY10", kuris galioja tik šiandien! ➡