Tikros legendos ir ikonos dažnai turi specialiai jiems skirtą dieną. Minesotoje gegužės 23-ąją minima Beyonces diena, liepos 6-ąją Filadelfijoje švenčiama komiko Kevin’o Hart’o diena, o kovo 26-ąją švenčia ne tik viena JAV valstija ar miestas, o visas pasaulis ir ši šventė suvienija milijonus kedų fanų visame pasaulyje. Kalbu apie legendinę Nike Air Max dieną – su ja šiandien ir pasistengsiu Jus supažindinti.

Pirmiausia, šiek tiek istorijos. 1987-aisiais pasaulį išvydusi Nike Air Max technologija tapo tikra avalynės revoliucija - nuo to laiko po pėdomis esančios oro pagalvės tapo tikru komforto garantu tiek laisvalaikio stiliaus, tiek sporto šalininkams. Per ilgą istoriją Nike Air Max serija ir jos bateliai tapo tikra legenda ir turi gausų būrį ištikimų fanų bei nuolat evoliucionuoja. Air Max serijos tėvu yra laikomas garsusis Nike dizaineris Tinker'is Hatfield'as. Batelių su matoma pagalve idėja gime Hatfield’ui lankantis Paryžiuje -  jį įkvėpė Žoržo Pompidu centras ir jo "išvirkščias" dizainas.

Taigi, kas ta Air Max diena? Kovo 26-ąją 24 valandoms viskas sukasi tik aplink Air Max seriją – Nike įspūdingais renginiais, specialiais leidimais visame pasaulyje švenčia legendinę liniją. Tokia tradicija prasidėjo dar 2014-aisiais, kai buvo praėję 27 metai po pirmųjų Air Max'ų gimimo. 1987-aisiais buvo išleisti Nike Air Max 1 kedai, kurie turėjo matomą oro pagalvę. Tada nuspręsta prisiminti šį legendinį modelį ir išleisti limituotą jo versiją su ryškiu viduriniu padu ir liežuvėliu, primenančių lemtingą datą - 3.26.

Kas taps pagrindiniu šių metų šventės akcentu? Air Max 1 '86 “Big Bubble” kedų išleidimas. Jis ypatingas tuo, kad tai nėra 1987-aisiais gimę Air Max 1, kuriuos puikiai pažįstame ir kurie pastatė pamatus legendinei Nike serijai. Iš tikrųjų, tai yra 1986-aisiais Tinker‘io Hatfield‘o sukurtas prototipas prieš išleidžiant originalą. Ši Air Max versija niekada taip ir nebuvo parduodama. Iš pirmo žvilgsnio įprastas AM1 ir „Big Bubble“ variantas nelabai skiriasi vienas nuo kito. Yra vos keletas mažų detalių, skiriančių šiuos modelius – vietoje įprastos pado pagalvės su 3 skylėmis, „Big Bubble“ turi 4. Taip pat, 1986-ųjų prototipas turi didesnę oro pagalvę ir platesnį padą.

Kita svarbi šventės dalis – naujo serijos modelio debiutas. Kovo 26-ąją Air Max šeimą papildys Nike Air Max Pulse kedai. Nike generalinis direktorius John‘as Donahoe atskleidė, jog šie bateliai orientuoti į jaunąją kartą, ypač Z kartą, kuri nori turėti savo Air Max modelį. „Girdėjome iš jaunesnių amžiaus grupių, kad jie nori savo Air Max versijos, gatvei sukurtų patvarių batų, turinčių laisvalaikio stiliaus tapatybę“, – pasakojo Donahoe. Naujausią savo siluetą Nike pristato su specialia reklamine kampanija, kurios veidais tapo jaunosios kartos Britanijos kūrėjai – Nia Archives ir Jeshi.

O kaip Air Max dieną švęsi Tu? Mažų mažiausiai privalai iš spintos traukti mylimiausius Air Max’us ir su kitais serijos fanais užpildyti gatves. O galbūt debiuto laukia nauji Air Max kedai? Tuomet kovo 26-oji – tobula diena juos apsiauti. Su švente, Air Max gerbėjai!

Nike Air Max serijos kedai stilingam laisvalaikiui