Ikoniniai kedai iš ikoninės Nike Air Max serijos. Šį kartą kalbame apie išraiškinguosius Nike Air Max 95. Metai vis bėga, o pasaulis iš naujo įsimyli šį legendinį modelį. Nike Air Max 95 istorija prasidėjo lietingą dieną, dizaineriui Sergio Lozano žiūrint pro Oregone esančio ofiso langą. Pro jį Sergio stebėjo ežerą ir medžius, ilgai netrukus pradėjo fotografuoti lietaus sudaromą žemės eroziją. Taip dizaineris sugalvojo, jog būtų puiku, jeigu naujasis batelių dizainas kiek įmanoma labiau perteiktų erozijos bruožus. Tuo jo įkvėpimo istorija neapsiribojo, daugiau idėjų kilo iš žmogaus kūno anatomijos - raumenų bei slankstelių formos. Šias detales dizaineris įpynė į kedų dizainą - raištelius prilaikančios kilpos primena šonkaulius, batelių padas - stuburą, o erozijos proceso paveiktas uolienos perteiktos batelių šonuose integruotose juostelėse. Svarbu paminėti, jog Sergio Lozano kūrybai didelę įtaką padarė legendinis avalynės dizaineris Tinker Hatfield.

Įdomu, jog originalus Air Max 95 dizainas neturėjo Swoosh logotipų. Lozano teigė, kad pats dizainas buvo estetiškai tvirtas ir norint jį parduoti, pasikliauti prekės ženklu nebūtina. Galiausiai šis sprendimas buvo pakeistas ir kedus papildė mažas Nike Swoosh logotipas.

Per ilgą istoriją Nike Air Max 95 kedai pynėsi su pačiomis įvairiausiomis kultūromis ir žmonių grupėmis. Įdomu, jog Jungtinėje Karalystėje juos pamėgo nusikalstamos grupuotės. Taip pat, Air Max 95 kedai įsitvirtino ir repo kultūroje. Šiam modeliui atskirus paminėjimus savo kūriniuose skyrė tokios scenos žvaigždės, kaip Gucci Mane, Nas, The Game, Rick Ross, Ice Cube ir daug kitų.

Nepaisant to, kad Air Max 95 kedai buvo sukurti jau daugiau nei prieš 25 metus, jie vis dar yra populiarūs, vertinami ir sėkmingai tęsia savo turtingą istoriją.

Nike Air Max 95 kedai