Visais laikais aikštėje dominuojantys arba atvirkščiai, labai prastai atrodantys sportininkai, dėl vienų ar kitų priežasčių užsitarnaudavo pravardes - susipažink su dar 10 sportininkų, į kuriuos dažniau kreipiamasi ne tikruoju vardu.

Nepraleisk progos sutaupyti! ➡ 

Steven'o Adams'o pravardę padiktavo jo egzotiška išvaizda bei neeilinė gimimo vieta - Naujoji Zelandija. Maorių genties karį primenantis krepšininkas turi labai išraiškingą pravardę - Žudikas Kivis.

Rusijos nacionalinės futbolo rinktinės puolėjas Aleksandras Kokorinas savo pravardę gavo iš komandos draugo Romano Shirokovo. Pastarasis įžvelgė Kokorino panašumą į pop scenos žvaigždę Justin'ą Bieber'į.

Rudy Gobert'as - vienas iš tvirčiausių NBA lygos aukštaūgių, kuris varžovams tampa sunkiai išsprendžiamu klausimu. Būtent ilgos krepšininko rankos ir vilčių nepaliekanti gynyba davė pagrindą pravardei Stifle Tower (dusinantis bokštas). Ją krepšininkas gavo vos patekęs į NBA ir pradžioje nesuprato, ką ji reiškia - prastai anglų kalbą mokėjęs prancūzas manė, jog žodis Stifle pabrėžia jo didelį ūgį ir ploną kūną. Žurnalistas krepšininkui paaiškino, jog pravardė turi teigiamą reiškę ir taip nudžiugino Gobert'ą - to užteko, jog nuomonė pasikeistų.

Universalusis Denverio „Nuggets“ centras Nikola Jokič'ius dėl savo nenuspėjamų perdavimų komandos draugams vadinamas Džokeriu - dažnai įžaidėjo aikštės matymą turintis aukštaūgis varžovams pateikia siurprizų, į kuriuos jie reaguoti tiesiog nespėja.

Pravardę visam gyvenimui užsidirbti įmanoma vos per kelias sekundes. Puikus įrodymas - ispanas Andoni Goikoetxea. Futbolininkas 1983-aisiais Diego Maradoną taranavo taip grubiai, jog gavo Bilbao Skerdėjo vardą. Šis momentas vadinamas vienu iš šiurkščiausių futbolo istorijoje.

Ispanijos futbolo rinktinės ir FC Barcelona legenda Carles'as Puyol'is dėl savo fizinių savybių ir ilgų plaukų gavo Tarzano vardą.

Ar esate matę Kawhi Leonard'o plaštakas? Dėl įspūdingo jų dydžio ir priešininkus žlugdančios gynybos krepšininkas vadinamas Žnyplėmis.

Terry Rozier'as iš Bostono „Celtics“ savo pravardę Scary Terry girdėti nori tik krepšinio arenose - „Man patinka kai šiuo vardu mane vadina fanai, tačiau už aikštės ribų manęs taip niekas nevadina.“

Dėl savo preciziško žaidimo Italijos futbolo legenda Andrea Pirlo turėjo ne vieną inteligentišką pravardę - Architektas, Profesorius, Maestro ir net Mocartas.

Argentinietis Sergio Aguero dažniausiai vadinamas trumpa pravarde - Kun. Vaikystėje futbolininkas stebėdavo japonų animacinį serialą Kum-Kum bei nusprendė pasivadinti vienu iš jo veikėjų. Žvaigždė net rungtyniauja su šiuo vardu ant savo marškinėlių bei turi tokią tatuiruotę. 

Nepraleisk progos sutaupyti! ➡