Niujorke vis dar šurmuliuojančioje mados savaitėje išvysti buvo galima ne tik gausybę stilingų rūbų, bet net ir “kedais” papuoštą Lexus automobilį. Taip, perskaitei teisingai!

Praėjusių metų spalį Nike kartu su dizaineriu John‘u Elliott‘u išleido kartu kurtą Air Force 1 versiją. Dabar šis dizaineris jėgas suvienijo su automobilių gamintoju Lexus ir kartu pristatė naująjį UX modelį.

Savaitgalį vykusio vakarėlio metu specialia menine instaliacija pristatytas Lexus UX automobilis buvo papildytas specialiomis padangomis, kurias įkvėpė Elliott‘o kurti Air Force 1 kedai. Padangas puošia legendinių AF1 padų raštai bei kedų stiliaus ir dizaino detalės – įspaustas Nike logotipas, skylutės bei baltos odos sluoksniai. 

Praėjusiais metais išleista John‘o Elliott‘o AF1 versija turėjo šešėlio efektą, kuris išryškino kitas kedų dizaino detales. Įprastai iškilęs Nike logotipas buvo pakeistas įspaustu į vidų, taip pat buvo naudojamos dviejų sluoksnių siūlės.

Lexus kompanija įžvelgė panašumų tarp naujojo jų modelio ir Air Force 1 batelių – abu jie sukurti miesto gatvėms. „Pirmasis Lexus UX sukonstruotas ir suprojektuotas miestui. Norėjome, kad šis konceptas peržengtų ribas ir pagerbtų miesto stilių – tokiu būdu kilo idėja sukurti padangas, įkvėptas klasikinio gatvės stiliaus kedų“ – kalbėjo Lexus marketingo viceprezidentė Lisa Materazzo.

Galimybe bendradarbiauti su Lexus džiaugėsi ir pats John‘as Elliott‘as - „Labai malonu sujungti gatvės stiliaus pasakojimus ir Air Force 1 dizaino detales su tokiu prekės ženklu kaip Lexus. Esame dėkingi turėdami tokią galimybę švęsti meną ir tai šiai klasikai pridės papildomos energijos. Visada smagu dirbti su prekės ženklais, kurie yra už mados bendruomenės, nes tai leidžia mums tobulėti ir dar labiau plėsti ribas.“

Dizaineris John'as Elliott'as išsiskia savo kūrybiškumu ir sugebėjimu dirbti su įvairių sričių atstovais, pvz. praėjusiais metais jis kartu su NBA žvaigžde LeBron'u James'u pristatė rūbų ir batų kolekciją. 

Visuomet stilingais Air Force 1 kedais pasipuošk ir Tu! ➡ 

Visuomet stilingais Air Force 1 kedais pasipuošk ir Tu! ➡