Visais laikais aikštėje dominuojantys arba atvirkščiai, labai prastai atrodantys sportininkai, dėl vienų ar kitų priežasčių užsitarnaudavo pravardes.

SIL tęsia garsių buvusių ir esamų sportininkų pravardžių pristatymą. Susipažink su dar 10 neeilinių pravardžių, gimusių įdomių aplinkybių dėka. Dažnai į šiuos sportininkus kreipiamasi būtent išgalvotu vardu. 

Naujų ir stilingų batelių savo laisvalaikiui ir sportui ieškok ČIA! ➡ 

Ar girdėjai apie legendinio Kevin'o Garnett'o pravardę "The Big Ticket"? Taip krepšininkas buvo vadinamas kai pravėręs NBA duris rungtyniavo Minesotos ekipoje. Ten žibėjęs krepšininkas buvo vadinamas vienintele priežastimi, dėl ko buvo verta pirkti bilietą į „Timberwolves“ rungtynes. 

Andrėjus Kirilenko dažniausiai buvo vadinamas trumpa pravarde AK-47, kuri reiškia šaunamąjį ginklą. Įdomu tai, jog ši pravardė - ne tik pirmųjų vardo ir pavardės raidžių kombinacija. Krepšininkas yra kilęs iš Iževsko miesto, kuriame būtent nuo 1948-ųjų yra gaminami šie automatai. Žinoma, ši pravardė taip pat puikiai įprasmino krepšininko pasirodymus aikštėje.

Didžiąją dalį savo karjeros Madrido „Real“ ekipoje praleidęs Iker'as Casillas savo įspūdingo žaidimo vartuose dėka užsitarnavo "Šventojo" pravardę. Futbolininkas sirgalių meilę užsitarnavo dėka savo ištikimybės klubui ir sukurtų stebuklų ginant vartus. 

Galingu žaidimu po krepšiais pasižymėjęs Marcin'as Gortat'as turėjo ne ką mažiau išraiškingą pravardę - "Lenkų Kūjis" ("The Polish Hammer"). Neabejotina, jog prie to prisidėjo ir lenko petį puošianti kūjo tatuiruotė.

Nors Fernando Torres'as jau nebėra jaunuolis, tačiau futbolininkas pasižymi labai jauna išvaizda. Būtent dėl šio bruožo Ispanijoje jis yra vadinamas "Vaiku" (ispaniškai "El Nino"). 

Dabartinis „AC Milan“ komandos treneris Gennaro Gatusso savo laikais pasižymėjo ypatingai agresyviu ir kietu žaidimu, todėl buvo vadinamas "Pitbuliu".

Ne pats ramiausias buvo ir krepšininkas Gary Payton'as. Taip pat amerikietis pasižymėjo ir tvirta gynyba - 1996-aisiais net buvo pripažintas geriausiai besiginančiu NBA žaidėju. Gynėjas taip prilipdavo prie priešininkų, jog buvo vadinamas "Pirštine" ("The Glove"). 

Legendinis Liverpulio klubo kapitonas Steven'as Gerrard'as geriausiais savo laikais buvo vadinamas "Britų Buldogu", tačiau karjeros pabaigoje vienas epizodas futbolininkui ir komandos sirgaliams kainavo labai daug - rungtynėse prieš Londono „Chelsea“ futbolininkas paslydo ir prarado kamuolį. Po šios grubios klaidos varžovai įmušė įvartį ir sugriovė „Liverpool“ viltis iškovoti čempionų titulą. Taip atsirado ne pati maloniausia pravardė - "Slippy G".

Kamuolio burtininkas Leonel'is Messi turi labai įdomią pravardę - "Atominė blusa" ("The atomic flea"). Leo Messi sugebėjimus žino visi - būtent dėl savo veiksmų kenksmingo poveikio oponentams argentinietis gavo tokią pravardę.

Francisco Román'o Alarcón'o Suárez'o vardas turbūt daugumai yra mažiau žinomas nei Isco. Jaunosios Madrido „Real“ žvaigždės marškinėlius puošia būtent šis vardas, kuris ispanų kalboje reiškia "mažą burtininką". 

Naujų ir stilingų batelių savo laisvalaikiui ir sportui ieškok ČIA! ➡