Šedevrų iš istorijos neištrina nei laikas, nei jokios kitos aplinkybės. Kone kasdien minime ikoninius meno kūrinius, prisimename legendines asmenybes ar net įvykius. Akivaizdu, kad tikros legendos niekada nemiršta. Visos šios taisyklės neaplenkia ir kedų kultūros bei jų pasaulio, kuriame egzistuoja atskira lentyna, dedikuota meistriškiems kūriniams. Čia randame ir bene garsiausią Onitsuka Tiger atstovą – tai Mexico 66 kedus.

Pasakojant apie šio modelio istoriją, kelkimės į 1964-uosius. Šie metai buvo itin svarbūs ne tik Onitsuka Tiger kompanijai, bet ir visam Japonijos sportui. Šalis olimpines žaidynes rengti turėjo dar 1940-aisiais, tačiau dėl antrojo Kinijos ir Japonijos karo šios teisės neteko. Vasaros Olimpinės žaidynės į Tokiją sugrįžo 1964-aisiais – jos buvo pirmosios, kurias transliavo satelitinė televizija, o atletai varžėsi su Onitsuka Tiger RUNSPEED batais.

Olimpinės žaidynės ir toliau iš esmės buvo susipynusios su Onitsuka Tiger batų raida. 1966-aisiais Onitsuka Tiger išleido LIMBER UP KAWA BK siluetą, skirtą 68-ųjų žaidynėms Meksikoje. Limber Up buvo pirmieji batai, turintys dabar jau vizitine Onitsuka Tiger kortele tapusias juostas, kuriass iki šių dienų matome ant kiekvienų Onitsuka Tiger ir ASICS batų. Kompanija Limber Up batų pavadinimą pakeitė į Mexico 66, kuris sufleruoja apie gimimo metus ir tai, kad tuo metu buvo ruošiamasi Meksikoje vyksiančioms vasaros olimpinėms žaidynėms.

2002-aisiais Onitsuka Tiger vėl grįžo į mados ir sporto pasaulį. Svarbia priežastimi, lėmusia susigrąžintą populiarumą buvo Onitsuka Tiger Mexico 66 kedų pasirodymas Quentino Tarantino filme „Nužudyti Bilą“ 2003-aisiais, kai juos avėjo Uma Thurman.

Jau ne kartą išvydome įrodymų, jog Mexico 66 dizainas nesensta ir lengvai susilieja su laisvalaikio stiliaus evoliucija. Kompanija ne kartą drįso žengti už įprasto Mexico 66 dizaino ribų ir pristatė unikalias visame pasaulyje pamilto silueto versijas, tokias kaip be raištelių ar šlepečių pavidale.

Onitsuka Tiger Mexico 66 kedai vyrams ir moterims ➡️ PIRKTI

Onitsuka Tiger Mexico 66 kedai vyrams ir moterims ➡️ PIRKTI