Finikso „Suns“ šiuo metu atstovaujantis Langston‘as Galloway NBA duris atvėrė 2014-aisiais – naujokų biržoje nepašauktam krepšininkui šansą tada suteikė „Knicks“. Nors žvaigžde šis žaidėjas ir netapo, tačiau vietą stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje atrado ir rungtyniaudamas Niujorke, Naujajame Orleane, Sakramente, Detroite buvo svarbia komandinės sistemos dalimi. Kalbant apie spalvingą NBA lygos gyvenimą, čia ne visada viską lemia vien galingi skaičiai, demonstruojami aikštėje – žinomas šioje lygoje gali tapti ir kitais būdais. Akivaizdus to įrodymas – Langston‘o Galloway istorija.

Šio krepšininko gyvenimo orbita sukasi aplink tris, jį be galo žavinčias, sferas – krepšinį, animacinius filmukus ir sneaker‘ius. Meilė pastariesiems gimė dar vaikystėje – jam būnant dešimties. „Prisimenu, kaip per televiziją stebėdavau NBA rungtynes ir atkreipdavau dėmesį į krepšininkų batus. Vėliau juos gyvai matydavau parduotuvių lentynose, bet, deja, negalėjau sau leisti jų įsigyti. Pirmoji mano sneaker‘ių pora buvo Air Jordan XIII He Got Game.“ – prisiminimais dalinosi NBA krepšininkas. Dabar tokių problemų Finikso „Suns“ įžaidėjui jau nekyla, o jo kolekcijoje rikiuojasi daugiau nei 2500 porų kedų – tarp jų krepšininkas sukaupęs daugybę retų Air Jordan Retro, Nike, vardinių LeBron‘o James‘o, Kobe Bryant‘o ir kitų lygos žvaigždžių kedų. Didžioji dalis Galloway sneaker‘ių kolekcijos yra laikoma jo gimtajame Baton Ružo mieste, Luizianoje. Langton‘as nepraleidžia nė vienos progos papildyti savo kolekciją, unikalių sneaker‘ių jis ieško su komanda keliaujant po JAV miestus, kuriuose būtinai aplanko vietines sneaker'ių parduotuves.

Kaip ir privaloma tikram sneakerhead‘ui, Langston‘as Galloway patekęs į NBA rungtyniaudavo su savo kolekcijos perliukais. 2017-aisiais krepšininkas prisijungė prie Q4 kompanijos, su kurios bateliais rungtyniauja iki šiol. Tokio žingsno pilnaverčiam meilės įprasminimui Galloway neužteko ir jis kartu su žmona įkūrė savo vardo liniją LGKicks. „LGKicks9.com – tai bendras mano ir žmonos projektas, kuris vieną diena galbūt taps nuosava parduotuve“ – pasakojo krepšininkas. Jis net yra konsultavęsis su buvusiu NBA krepšininku Bobby Simmons‘u, kuris valdo sneaker‘ių parduotuvę Čikagoje.

Dažnai Langston‘as Galloway NBA sneaker‘ių kultūrą aptariančiose diskusijose ar straipsniuose yra vadinamas neįvertintu. Ir tam tikrai yra pagrindo. Vargu, ar lygoje yra kitas krepšininkas, ant parketo žengęs su tiek skirtingų vienetinių kedų. Įdomu, jog Q4 siunčia batelius savo ambasadoriui, o šis, bendradarbiaudamas su menininku Andrew Lewis‘u, kuria vienetinius šedevrus. Šis duetas sukūrė jau daugiau nei 100 skirtingų kedų porų, kurios iliustruoja mylimus NBA krepšininko filmus, animacinių serialų veikėjus, istorines asmenybes. Langston‘as Galloway dievina istorijas ir siekia, jog unikalūs jo bateliai jas pasakotų. Tam jis kruopščiai ruošiasi – vos tik sužinojęs apie savo komandos tvarkaraštį gvildena idėjas, kontaktuoja su Andrew ir dažnai ruošia specialias batelių versijas, dedikuotas apsilankymui tam tikrame mieste. Martinas Liuteris Kingas jaunesnysis, Nipsey Hussle, Malcolm'as X, Spike‘as Lee, Patrick‘as Ewing‘as, Jay-Z – tai tik maža dalis garsių asmenybių, kurių atvaizdai papuošė Galloway krepšinio kedus. Ypatingai didelio dėmesio susilaukė Žaislų istorijos (angl. Toy Story) veikėjais papuošti Langston‘o kedai – Buz‘o (Buzz Lightyear) ir Šerifo Vudžio (Sheriff Woody) personažus įkūniję sneaker’iai net atsidūrė James’o Naismith’o krepšinio šlovės muziejus Springfilde.

Slink žemyn ir pamatyk dalį vienetinių Langston‘o Galloway kedų!

Kedai, apranga ir aksesuarai vyrams, moterims, vaikams internetu! ➡️ SHOP