Jau naktį iš antradienio į trečiadienį prasidės jubiliejinis, 75-asis NBA sezonas. Prieš pat Kalėdas startuosiančios komandos reguliariajame sezone sužais po 72 mačus, o atkrintamąsias pradės gegužės 22-ąją. Finalo serijos pradžia numatyta liepos 8-ąją. Neįprastu metu žalią šviesą uždeganti stipriausia pasaulio krepšinio lyga ir vėl žada daug įdomybių.

 

Pirmosios savaitės dvikovos

Dėmesio vertų mačų jubiliejiniame sezone netrūks nuo pat pirmųjų akimirkų. Sezonas startuos Warriors - Nets rungtynėmis ir Los Andželo derbiu. Kitą dieną gerbėjų lauks Bucks - Celtics, Jazz - Blazers, Mavericks – Suns rungtynės. Intriguoja ir savaitgalio dvikovos – Rockets - Blazers, Mavericks – Clippers bei Celtics – Pacers.


Kalėdinės NBA dovanos

Kaip įprasta, Kalėdų proga NBA lyga savo gerbėjams negaili dovanų. Šiemet krepšinio išsiilgę fanai išpakuos penkias šventines rungtynes:

Pelicans vs Heat / Warriors vs Bucks / Nets vs Celtics / Mavericks vs Lakers / Clippers vs Nuggets

Nepamiršk aplankyti SIL facebook‘o, kur vyksta kalėdinis NBA konkursas dėl 100 eurų vertės dovanų čekio! Jį rasi ČIA ➡️ KONKURSAS

 

Larry O'Brien‘o trofėjus liks Los Andžele?

Tarpsezoniu solidžiai sudėtį papildžiusi ir lyderius ilgam savo gretose išlaikiusi Los Andželo „Lakers“ išlieka favorite nugalėti antrą kartą iš eilės. Toliau rikiuojasi Bruklino „Nets“, Los Andželo „Clippers“ ir Milvokio „Bucks“ ekipos. Konkurencingų ekipų lygoje tikrai netrūksta, tačiau vargu ar kažkam pavyks sustabdyti LeBron‘o ir Anthony Davis‘o vairuojamą traukinį. Nepaisant prognozių, tikimės, jog naujasis sezonas atneš daugybę įsimintinų momentų ir netikėtų rezultatų.

 

KD ir Kyrie užkariaus Rytus?

Pagaliau dvi didžiausios Bruklino „Nets“ žvaigždės sveikos ir tai paskatins akylai stebėti šią ekipą. Manoma, jog būtent Bruklino „Nets“ turėtų įsitaisyti Rytų konferencijos viršūnėje, tačiau tai tikrai nereiškia, jog bus lengva. Pakeliui į ją laukia Giannio vedama Milvokio „Bucks“, praėjusiame sezone liepsnojusi Majamio „Heat“, grėsminga Bostono „Celtics“ bei varžovams lengvų laikų nežadančios Filadelfijos „76ers“ ar Indianos „Pacers“ komandos. Ruošk spragėsius – Rytų konferencijos kovose ginklai šį sezoną žvangės garsiai!

 

Rookie of the Year lenktynės

Favoritu nuskinti metų naujoko apdovanojimą yra laikomas LaMelo Ball’as, kurį trečiuoju šaukimu pasirinko Šarlotės „Hornets“. Pastarąjį kartą šio miesto komandos žaidėjas ROY titulą gavo 2005-aisiais – tai pavyko Emeka Okafor’ui. Po Ball’o prognozių sąraše rikiuojasi du pirmieji naujokų biržos šaukimai – Anthony Edwards’as ir James’as Wiseman’as. Manoma, jog į kovą rimtai įsitraukti gali ir sprogstamąja jėga pasižymintis Niujorko „Knicks“ naujokas Obi Toppin’as.

 

MVP – Luka Dončič’ius?

Bene daugiausiai diskusijų nuolat sukeliantis klausimas – tai MVP titulo likimas. Prieš prasidedant 75-ajam NBA sezonui favoritu tapti naudingiausiu lygos krepšininku yra laikomas Luka Dončičius. Į MVP dar kartą kartą kėsinsis ir Giannis Antetokounmpo – jeigu graikui ir vėl pavyktų laimėti šį apdovanojimą, jis taptų vos ketvirtuoju krepšininku NBA istorijoje, MVP titulą nuskynusiu tris sezonus paeiliui. Anksčiau tai padaryti yra pavykę tik Bill’ui Russell’ui (1961, 1962, 1963), Wilt’ui Chamberlain’ui (1966, 1967, 1968) bei Larry Bird’ui (1984, 1985, 1986). Į kovą dėl naudingiausiojo titulo tikrai įsitrauks ir „Lakers“ duetas – James‘as ir Davis‘as.


 

Sneaker‘ių karai

Jubiliejiniame sezone kova virs ne tik dėl pergalių aikštėje ar asmeninių apdovanojimų – ryškiausi lygos sneakerhead‘ai ir vėl stos į mūšį dėl kedų karaliaus titulo. Eilinį kartą favorito pozicijoje – P.J. Tucker‘is. Atsikvėpti jam neleis Montrezl’as Harrell’is, LeBron‘as James‘as, Jayson‘as Tatum‘as, Spencer‘is Dinwiddie, Kyle‘as Kuzma ir daugybė kitų lygos sneakerių fanatikai.

Sezono metu sulauksime ir debiutų! Naują etapą Vašingtone pradedantis Westbrook‘as į aikštę žengs su naujaisiais Jordan Why Not Zer0.4, o 2021-ųjų pradžioje laukiama Nike PG 5 išleidimo. Be to, artėjantį sezoną krepšinio kedų rinką papildys vardiniai jaunųjų NBA žvaigždžių bateliai – Zion’o Williamson’o Jordan Z Code ir Trae Young’ui skirti adidas Trae Young 1. Be abejo, išvysime ir Nike LeBron, Nike Kyrie, Nike Zoom Freak, Nike KD, adidas Harden, New Balance Kawhi ir kitų serijų naujienų.

Tavo mylimos NBA komandos atributika ➡️ APSIPIRKTI