Repo ir hip-hop‘o muzika neatsiejama nuo sneaker‘ių. Pradėkime nuo šio skambaus, tačiau gana akivaizdaus teiginio. Užtenka pažvelgti į šių dienų scenos garsenybes – Travis Scott‘as, Kanye West‘as, Drake‘as, Meek Mill ir daug kitų atstovauja karščiausius kedų prekės ženklus, tačiau tai ne pabaiga. Kedus repo ir hip-hop‘o kultūroje ne tik matome, bet ir girdime – jau tapo gana įprasta šių žanrų kūriniuose išgirsti Nike, adidas, Puma ar kitų brand‘ų ar jų produktų vardus. StockX atliko nemenką tyrimą, kurio tikslas buvo išsiaiškinti, kurie kedų prekės ženklai yra dažniausiai minimi reperių kūriniuose. Svarbu paminėti, jog atrenkami buvo tik anglų kalba parašyti kūriniai.

Iš viso buvo rasti 2530 su kedais susiję paminėjimai ir čia daugiau nei užtikrintai pirmauja Nike ženklas, kuris apdainuotas buvo 751 kartą. Antroje vietoje randamas skrajojantis Jordan, o trečioje – adidas.

 

Akivaizdu, jog su laiku kedų kultūra tik auga ir tai atsispindi šiame tyrime. Laikotarpyje nuo 2000-ųjų iki 2009-ųjų repo ir hip-hop’o dainose Nike, adidas, Jordan ir Puma buvo paminėti 259 kartus, o nuo 2010-ųjų iki šių dienų skaičius viršija 1200 paminėjimų.

 

Lyderiaujančio Nike prekės ženklos paminėjimai repo ir hip-hop’o muzikoje buvo detalizuoti – lyderio poziciją čia užima klasikiniai Nike Air Force 1 kedai, kuris aplenkė patį Nike vardą, Air Max seriją bei klasiką jau tapusį Just Do It sloganą.

 

Čia gali išvysti kaip pasiskirstė adidas paminėjimai repo ir hip-hop’o muzikoje:

 

 

O štai ir TOP 5 reperių, dažniausiai savo kūriniuose minėjusių sneaker’ius ir jų brand’us:

 Kedus laisvalaikiui ir sportui išsirink ČIA ➡️ APSIPIRKTI