Demokratė Kamala Harris vakar oficialiai tapo 49-ąja JAV viceprezidente ir pirmąja afroamerikiete moterimi, užėmusia šias galingas pareigas. Ir tai nėra vienintelis pirmasis kartas. Pasaulis dar to nėra matęs - naująją viceprezidentę į pergalingą žygį lyg ištikimas ginklanešys lydėjo Converse kedai.

Politikė ikoninius batelius avėjo visos Joe Biden’o rinkimų kampanijos metu – keliaujant į susitikimus su rinkėjais bei dalyvaujant renginiuose visoje šalyje. Anksčiau politikė su šiais laisvalaikio bateliais net bandė patekti į kongreso rūmus, deja tuometinei Kalifornijos senatorei dėl griežtų aprangos kodo taisyklių teko ieškoti formalesnės avalynės. Su Converse Kamala Harris įsiamžino ir Vogue fotosesijoje – nuotrauka papuoš vasario mėnesio žurnalo viršelį. Pasklidusi fotografija sukėlė nemenką diskusijų bangą, nemaža dalis net kritikavo tokį įvaizdį. Apie Kamalos Harris stilių pradėta kalbėti jau senokai – buvo net tokių, kurie teigė, jog pasirinkimas avėti populiarus kedus yra elementarus bandymas įsiteigti jaunesnei auditorijai. Iš tiesų, Kamala Harris Converse batelius pamilo dar vaikystėje ir nepraleidžia nė vienos progos jų aveti. „Užaugau su Chuck Taylor bateliais. Dievinu Converse ir jų patogumą – jie ypač palengvina keliones iš vieno oro uosto į kitą. Turiu visą Converse Chuck Taylor kedų kolekciją – porą odinių juodos spalvos batelių, porą baltos spalvos, porą su raišteliais, be raištelių, porą, kurią renkuose kaitinant saulei, porą, kurią aviu orui atvėsus, turiu net Converse kedus su platforma, kuriuos derinu su formalaus stiliaus kelnėmis“ – teigė demokratė. Tai patvirtino ir jos vyras Doug‘as Emhoff‘as: „Kamala jų turi bent keletą pilnų spintų. Converse batelius ji avėjo nuo pat mūsų pažinties pradžios.“


Converse batelių patogumu abejoti tikrai neverta, tikriausiai dauguma, mėgstančių kedus, savo spintoje turi bent vieną jų porą ir be didelių svarstymų pritartų naujajai JAV viceprezidentei. Modernų stilių puoselėjanti politikė sužavėjo pasaulį, kuris JAV prezidento rinkimų kampanijos metu akylai sekė ne tik politinius akcentus, bet ir šiai sferai gana neįprastą politikės pasirinkimą avėti laisvalaikio kedus. Puikus to pavyzdys – Kamalos ir demokratų komandos kelionė į Viskonsiną rugsėjo mėnesį. Lėktuvui nusileidus Milvokyje, politikė avėdama Converse Chuck Taylor kedus išsilaipina iš jo. Šiuo užfiksuotu momentu Kamala pasidalino savo socialinių tinklų paskyrose su antrašte „Laced up and ready to win“. Vos per kelias valandas Twitter ir kitose platformose šie įrašai sulaukė didžiulio populiarumo, daugybės komentarų ir pasidalinimų, o Converse Chuck Taylor vardas užkopė į paieškų topų viršūnes.

Kamalos Harris ryšys su Converse bateliais atskleidžia ir besikeičiančias politikų stiliaus tendencijas, na ar bent jau sufleruoja apie galimus naujus vėjus. „Tokį mados ir stiliaus akcentą galime vertinti ir kaip politinę žinutę. Kitaip tariant, meilė Converse atskleidžia galingos politikės linksmą, švelnią, artimą paprastam amerikiečiui pusę“ – teigė stilistė Lauren Rothman. Politikės pasirinkimu džiaugėsi ir Converse kompanijos atstovai: „Per ilgą istoriją ikona tapę mūsų kedai ne kartą tapo progreso, pokyčių ir kūrybingumo liudininkais. Aplink visą pasaulį, pačiose įvairiausiose kultūrose jie įgijo universalaus saviraiškos simbolio reikšmę. Esame pamaloninti, kad šiuo istoriniu momentu Chuck Taylor All Star bateliai tampa viceprezidentės asmenybės atspindžiu“.



Ryšį su laisvalaikio avalyne bei besikeičiančias stiliaus taisykles pastebėjo ir Kamalos komandos narė Becca Brubaker. „Iki 1993-iųjų moterims senate buvo draudžiama dėvėti kelnes, o dabar matome mūsų viceprezidentę su sneaker‘iais!” – džiaugsmingu įrašu Twitter dalinosi Becca. Politikės stiliaus dėlionėje matomi ir klasikiniai Timberland batai - juos Kamala avi ne tik laisvalaikiu, bet ir dirbant. Avėdama Timberland batais Kamala praėjusių metų rugsėjį lankėsi gimtosios Kalifornijos vietovėse, kurias nuniokojo dideli gaisrai. Pasklidusios nuotraukos suveikė taip pat galingai, kaip ir išsilaipinant iš lėktuvo Milvokyje – Lyst duomenimis Timberland batų paieškos išaugo net 376 procentais!



Kamala Harris prezidento kampanijos metu rado laiko apsilankyti ir garsiojoje Joe La Puma “Sneaker Shopping” laidoje, kuri buvo filmuojama Šarlotėje įsikūrusioje Social Status parduotuvėje. Įdomu, jog jos savinininkas James’as Whitner’is, įkvėptas politikės, kartu su menininke iš Čikagos, Nina Chanel sukūrė specialią Converse Chuck Taylor All Star batelių versiją, kurią pristatė filmavimo metu. Kamala Harris ja liko maloniai nustebinta ir nusipirko porą riboto leidimo kedų. Likusios 21 poros buvo paaukotos Johnson’o C. Smith’o universiteto studentams.


Linkime Kamalai sėkmingų sprendimų ir pergalių ne tik politikoje, bet ir stiliaus pasaulyje, kur, panašu, viceprezidentei tikrai puikiai sekasi. Kamalos pavyzdys tik įrodo, jog niekada nesuklysi avėdamas sneaker’ius, ypač jeigu juos laikai savo identiteto dalimi!

Converse laisvalaikio ir sporto batai vyrams ir moterims internetu ➡️ PIRKTI