Air Jordan I bateliai savo laiku sukėlė tikrą revoliuciją ir davė startą sneaker'ių kultūrai - jau dabar galime drąsiai teigti, kad ji jau subrendo ir galime tik spėlioti, kaip jos mastai dar išsiplės. Neabejotinai, vienas iš rimčiausių šios rinkos žaidėjų dabar - kylantis Jumpman. O ar žinai kaip ši ikona buvo paruošta skrydžiui? Susipažink su pirmuoju Air Jordan "Wings" logotipu ir jo istorija!

Nike kompanija jau buvo nusprendusi į savo gretas prisivilioti perspektyvų jaunuolį Michael'ą Jordan'ą ir projektuoti ateitį būtent į šį atletą. Renkant pavadinimą bateliams buvo pasinaudota agento David'o Falk'o patarimu - nuspręsta į ateitį žengti su Air Jordan vardu.

Dizaineris Peter'is Moore'as su Air Jordan 1 bateliais norėjo sulaužyti iki tol galiojusius barjerus - krepšinio bateliai turėjo ribotų spalvų dizainą ir buvo laviruojama tarp juodos ir baltos. Jis norėjo sukurti batelius iš juodos, baltos ir anksčiau nenaudotos raudonos spalvos, tačiau to jam neužteko - bateliams trūko dar vienos išskirtinės detalės. 

Ir ji atsirado labai netikėtai! Nike viceprezidentas Rob'as Strasser'is ir dizaineris Peter'is Moore'as ruošėsi skristi namo po susitikimo su Jordan'o agentu Falk'u. Dizaineris vis suko galvą - koks gi galėtų būti Air Jordan 1 logotipas? Įlipęs į lėktuvą jis pamatė vaiką, kuris ant savo marškinėlių buvo prisisegęs plastikinius kapitono sparnus. Moore'as stiuardesės paprašė tokių pačių sparnų - tokiu būdu jis susilaukė keisto merginos žvilgsnio. Nieko nelaukęs dizaineris griebė paprastą servetėlę ir pradėjo piešti - sparnus jis apjungė su krepšinio kamuoliu ir taip gimė legendinis Air Jordan logotipas.

Taip dizainerio trokštamas paskutinis akcentas atrado savo vietą ant Air Jordan I batelių įmovos - jis iki šių dienų naudojamas ant šoninės kedų dalies, kur jo nepastebėti tiesiog neįmanoma. Tada logotipas reprezentavo kelią ir karjerą, kuri laukia Michael'o. 

Sparnų logotipas buvo naudojamas ir Air Jordan II bateliams, po to ilgam dingo iš serijos - jį pakeitė garsusis Jumpan. Pirmasis Air Jordan logotipas sugrąžintas buvo visai neseniai - kartu su Air Jordan XXXII.

Ruoškis skrydžiui su klasikiniais Air Jordan I ➡ 

 Ruoškis skrydžiui su klasikiniais Air Jordan I ➡