“Paskutinio šokio” dokumentika baigėsi, tačiau turbūt daugelis mūsų dar gyvena nepakartojama Bulls ir Michael’o Jordan’o istorija. Ne išimtis ir SIL komanda, todėl šiandien prisiminkime visus šešis MJ finalus ir kedus su kuriais jis laimėjo kiekvieną iš jų.


1991. Air Jordan 6. (Čikagos „Bulls“ 4 – 1 Los Andželo „Lakers“)

Pirmąjį savo titulą Michael’as Jordan’as nuskynė avėdamas Air Jordan 6 kedus. Sportiško Porsche 911 dizaino įkvėpti bateliai padėjo Jordan’ui rungtyniauti įjungus aukščiausią pavarą – 1991-ųjų NBA finalo serijoje jis rinko po 31,2 taško, atlikdavo po 11,4 rezultatyvių perdavimų ir atkovodavo po 6,6 kamuolio.


1992. Air Jordan 7. (Čikagos „Bulls“ 4 – 2 Portlando „Trail Blazers“)

1992-ieji Jordan’o karjeroje tapo itin įsimintinais metais – iškovoti reguliariojo sezono ir finalų MVP titulai, antrasis NBA čempiono žiedas ir sėkmė Olimpinėse žaidynėse. Į NBA atkrintamųjų kovas MJ stojo avėdamas Air Jordan 7 “Black/True Red” versiją, kuri vėliau gavo “Raptor” vardą. Su šiais kedais krepšininkas padovanojo „Bulls“ antrąjį titulą iš eilės.


1993. Air Jordan 8. (Čikagos „Bulls“ 4 – 2 Finikso „Suns“)

Dominavę “Buliai” įgyvendino Three-Peat svajonę ir tapo vos trečiaja tokia komanda NBA istorijoje, o Michael’as Jordan’as tapo pirmuoju krepšininku, kuriam pavyko visus tris kartus tapti finalų MVP. Trečiąjį titulą Jordan’as iškovojo avėdamas Air Jordan 8 kedus, kurie vėliau buvo pavadinti “Playoffs” vardu.

 

1996. Air Jordan 11. (Čikagos „Bulls“ 4 – 2 Sietlo „SuperSonics“)

Ikona tapę Air Jordan 11 bateliai buvo Michael’o Jordan’o favoritas. Didžiąją 1994-1995 metų sezono MJ žaidė su Air Jordan 10 modeliu, tada vėlyvą pavasarį krepšininkui buvo pristatyti Air Jordan 11, kurie jam paliko didelį įspūdį. 1995-1996 sezone Jordan’as toliau žaidė su Air Jordan 11 ir dar kartą atvedė „Bulls“ į pergalę. Finalo serijoje prieš Sietlo „SuperSonics“ jis nelaužė tradicijų ir žaidė su juodai-raudonais kedais, geriau žinomais “Bred” vardu. Air Jordan 11 sėkmės istorija tęsiasi – kedai tapo tikra ikona, dėl kurios iš proto eina šių dienų sneaker’ių gerbėjai.

 

1997. Air Jordan 12. (Čikagos „Bulls“ 4 – 2 Jutos „Jazz“)

Tai buvo pirmasis kartas, kada Michael’as Jordan’as NBA čempionu tapo avėdamas ne juodos ir raudonos spalvos kedus. Penktąjį žiedą MJ iškovojo su juodos ir baltos spalvos Air Jordan 12 “Taxi” kedais.


1998. Air Jordan 14. (Čikagos „Bulls“ 4 – 2 Jutos „Jazz“)

Didžiąją reguliaraus 1997-1998 sezono dalį Michael‘ą į aikštę lydėjo Air Jordan 13 bateliai, įkūnijantys MJ alter ego, laukinę panterą. NBA finalo serijos metu įvyko Air Jordan 14 debiutas – su jais Jordan’as ir užbaigė nepamirštamą erą.

 Jordan bateliai Tavo laisvalaikiui ir sportui internetu! ➡️ APSIPIRKTI