Sparčiai augančią SIL parduotuvės pasiūlą papildė dar vienas, visame pasaulyje žinomas ir gerbiamas vardas – Clarks. Meistrišką avalynę kuriančios kompanijos istorija prasidėjo 1825-aisiais, kai Street miestelyje, Somerseto grafystėje, Anglijoje Cyrus’as Clark’as atidarė mažą parduotuvėlę, kurioje prekiavo avikailių kilimais. Po trejų metų jam į pagalbą atėjo ir prie verslo prisijungė ir jaunesnis Cyrus’o brolis, James’as. Jam kilo idėja avies kailo atplaišas panaudoti ir iš jų pagaminti šlepetes – tai buvo pirmasis Clarks, kaip avalynės gamintojos, produktas. Šlepetės buvo pavadintos Brown Petersburgh vardu ir greitai susilaukė didžiulės sėkmės. Tuo metu kas mėnesį jų visoje Jungtinėje Karalystėje buvo parduodama bent po 1000 porų.

Clarks gaminamos avalynės poreikis augo, todėl plėtėsi ir pati kompanijos veikla – didėjo gamybos apimtys, darbuotojų skaičius, pradėta gaminti ne tik šlepetes, bet ir aukštos kokybės batus, kurie savo kokybe sužavėjo visą pasaulį. Ypatingai didelį šuolį Clarks kompanija išgyveno po antrojo pasaulinio karo, kai pradėjo veikti 15 naujų gamyklų ir duris atvėrė daugybė parduotuvių.

 

Vienas ikoniškiausių Clarks siluetų – tai 1967-aisiais pirmą kartą išleisti Wallabee batai. Įdomu, jog šis modelis turi glaudų ryšį su Niujorko repo kultūra. Statant jos pagrindus devintajame dešimtmetyje nemaža dalis reperių savo stiliuje įpindavo Clarks Wallabee batus. Apie juos kūrinyje “Incarcerated Scarfaces” repavo Raekwon, Ghostface Killah savo kūrinių remiksų rinkinį pavadino “The Wallabee Champ”, o garsusis Nas, kuris yra didžiulis šių batų gerbėjas, pristatė Aimé Leon Dore x Clarks Casentino Wool Wallabees kolekciją.

 

Clarks Wallabee matėme ir legendiniame seriale „Breaking Bad“ - juos avėjo pagrindinis veikėjas Walter’is White’as.

 

Ilgoje ir turtingoje Clarks istorijoje netrūksta įspūdingų momentų bei nuolat siekiama didingų ir skambių pergalių. Nuolatinis kūrybiškumas ir inovacijos Clarks kompanijai nuo kuklaus starto ir šlepečių gamintojo nutiesė kelią iki tapimo visame pasaulyje pripažintu prekės ženklu. Clarks avalynė vertinama už meistriškumą, ilgaamžiškumą bei skoningą dizainą. Šiuo metu Clarks turi daugiau nei 1000 savo vardo parduotuvių daugiau nei 30-yje pasaulio valstybių, o pardavimų skaičiai kalba patys už save – kiekvienais metais nuperkama bent 50 milijonų porų batų.

Su kodu WELCOMECLARKS15 iki 06.03 Clarks avalynę įsigyk su -15% ➡️ SHOP