Kovo 17-oji – tai diena, kai pasaulis nusidažo žalia spalva ir dobilų akcentais bei mini vis labiau populiarėjančią švento Patriko dieną, kilusią iš Airijos. Pasaulį sukausčiusi pandemija neleidžia visapusiškai įgyvendinti šios šventės, kurią dažniausiai lydi šokiai, dainos ir trankios linksmybės, tačiau ji dėl to iš kalendorių nedingo. Nustebsite sužinoję, kokia šv. Patriko diena glaudžiai susijusi su sneaker‘ių pasauliu – šią šventę puikiai pažįstami prekės ženklai ne kartą pasitiko su specialiomis kedų interpretacijomis. Susipažink su bene geriausiais kedais, kuriuos įkvėpė žalioji švento Patriko diena!

Tik šiandien -15% nuolaida su kodu LUCKY15 ➡️ SHOP

 

Nike SB Dunk Low “St. Patrick’s Day” (2005)

Sąrašą pradėkime nuo vieno garsiausių šv. Patriko dienai skirtų release‘ų – tai 2005-aisiais išleisti Nike SB Dunk Low “St. Patrick’s Day”. Įsivaizduokite, kokia jų paklausa būtų šiomis dienomis, kai pasaulis tiesiog eina iš proto dėl Nike SB Dunk kedų!

 


Nike Air Force 1 Low “St. Patrick’s Day” (2006)

Geriausiųjų sąrašas neįmanomas be legendinių Air Force 1. 2006-ųjų šv. Patriko dienos proga Nike išleido savo ikoninių batelių versiją, kurios dizainą papuošė airių mitologinės būtybės, Laprekono kepurė ir dobilo simbolis.

 

 

Saucony Jazz Low Pro “St. Patrick’s Day” (2013)

2013-aisiais žaliąją šv. Patriko šventę paminėjo Saucony kompanija. World Celebration rinkinyje buvo ir specialiai šiai dienai skirti Jazz Low Pro kedai, kuriuos papuošė dobilai ir Keltų kryžius.

 


adidas Originals Archive Dublin “St. Patrick’s Day” (2018)

2018-aisiais adidas bendradarbiaujant su size? parduotuve pristatė ikoninių adidas Originals Dublin kedų versiją, dedikuotą šv. Patriko dienai. 1976-aisiais gimusius batelius papuošė šventiniai akcentai – žalios spalvos zomšos detalės, auksinis Dublin vardas bei vidpadis su dobilo vaizdais.

 

 

New Balance 990v4 “St. Patrick’s Day” (2018)

Bostonas buvo vienas svarbiausių miestų airių imigracijos į JAV istorijoje. Čia gimė ir New Balance vardas, kuris puikiai supranta ir vertina Airijos piliečių atneštą kultūrinį paveldą ir mieste kurtą istoriją. 2018-aisiais NB pagerbė šv. Patriko dieną ikoniniu 990v4 siluetu, nusidažiusiu žalia spalva.

 


adidas Originals Spezial “St. Patrick’s Day” (2019)

2019-aisiais šv. Patriko dieną adidas paminėjo kedų rinkiniu, kurį sudarė dvi adidas Spezial poros. Juodos ir auksinės bei žalios ir oranžinės spalvų versijas papuošė ir šventiniai akcentai – šalia Spezial vardo pridėti maži keturlapiai dobilai.

 


Nike Air Max 90 / Nike Air Force 1 “St. Patrick’s Day” (2021)

Šių metų šv. Patriko dieną reprezentuoja Nike, kuri šventinius kostiumus paruošė dvejoms savo legendoms – Nike Air Max 90 ir Nike Air Force 1 kedams. Akį traukiančias batelių spalvas papildė ir ikoninis airių šventės akcentas – keturlapis dobilas.

 

Tik šiandien -15% nuolaida su kodu LUCKY15 ➡️ SHOP