Maistas ir kedai – du vieni didžiausių gyvenimo malonumų, tiesa? Susijungus šiems pasauliams galima laukti puikių dalykų. Tai jau ne kartą išvydome – kalbame apie projektus, kai buvo išleisti dažnai riboto tiražo sneaker‘iai įkvėpti maisto ar su šia kultūra susijusių akcentų. Būtent jiems šiandien ir skiriame dėmesį. Taigi, laikas padengti stalą, nes serviruojame ypatingą meniu skaniausiais kedais!

 

Concepts x Nike SB Dunk ‘Red Lobster’ (2008)

2008-aisiais Concepts kartu su Nike SB išleido unikalią Dunk kedų versiją, įkvėptą Naujosios Anglijos valstijos gyventojų dievinamo omaro. Įdomu, jog prie kedų buvo pridėta aksesuarų, reikalingų valgant omarus – guminės juostos žnyplėms, spaustukai, šakutė ir net servetėlės. Pirmosios 50 porų pristatymo metu buvo parduodamos ypatingose medinėse dėžėse.

 

Extra Butter x Reebok Ventilator ‘Street Meat’ (2015)

Halal gatvės maisto kultūrą pagerbiantys Reebok Ventilator, sukurti bendradarbiaujant su Niujorke įsikūrusiu Extra Butter butiku.

 

DQM x Nike Air Max 90 ‘Bacon’ (2004)

Dar vienas collab’as su Niujorko butiku, Dave's Quality Meat, kurio pavadinimas ne vieną suklaidino, kadangi primena mėsos parduotuvę. 2004-aisiais kartu su Nike išleisti ikoniniai Air Max 90 kartu su amerikiečių pusryčių favoritės, šoninės, spalvine versija. Šis leidimas sugrįžo 2021-aisiais, kai tapo vienu iš Nike Air Max dienos šventės akcentų.

 

Nike SB Dunk ‘Chicken and Waffles’ (2016)

Nike SB komanda dievina vaflius su vištiena – taip 2016-aisiais gimė idėja sukurti šio patiekalo įkvėptus Nike SB Dunk High kedus.

 

END. x Saucony Shadow 5000 ‘Burger’ (2014)

Saucony po savo vėliava ne kartą išleido kedų, įkvėptų pamiltų skanėstų. Vienas iš įsimintiniausių leidimų – burgeriui dedikuota kolaboracija su END.

 

Nike Kyrie 4 ‘Cereal’ Pack (2018)

Pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis, todėl nenuostabu, jog matėme jiems skirtus kedų leidimus. 2018-aisiais Kyrie Irving‘as ir Nike pasaulį nustebino trimis spalvingomis Nike Kyrie 4 krepšinio kedų versijomis, kurios buvo dedikuotos krepšininko pamiltiems „Kix“, „Lucky Charms“ ir „Cinamon Toast Crunch“ dribsniams.

 

Momofuku x Nike SB Dunk High Pro (2017)

Šia kolaboracija pagerbtas tvirtas riedlentininkų bendruomenės iš East Village rajono Niujorke ir „Momofuku“ restoranų ryšys.

 

 

END. x ASICS GEL-Lyte III ‘Wasabi’ (2019)

ASICS ir END. bendradarbiavimas, kurio rezultatas – wasabi ir kalnuotų Japonijos regionų, kuriuose jis auginamas, įkvėpti GEL-Lyte III kedai. Spicy!

 

 

Refinery29 x Jen Mussari x adidas Wmns UltraBoost X 'New Jersey' (2017)

2017-aisiais adidas kartu su Refinery29 pristatė unikalų projektą, kurio tikslas buvo bendradarbiaujant su menininkėmis iš pačių įvairiausių JAV vietų buvo sukurti 50 skirtingų adidas batų versijų, kurių kiekviena reprezentuotų tam tikrą valstiją. Naująjį Džersį reprezentuojančią porą kūrė menininkė iš Bruklino Jen Mussari ir ji dedikuota buvo picai, kadangi šio patiekalo kultūra valstijai itin svarbi ir jos gyventojai tuo ypač didžiuojasi.