Panašu, kad iš Lego kaladėlių sukurti įmanoma absoliučiai bet ką. Pasaulyje jau ne kartą skambėjo žinios apie įspūdingus kūrinius iš šių, vaikystę primenančių, detalių – Titaniko replika, BMW i8 automobilis, o Miuncheno „Bayern“ puolėjas Robert’as Lewandowski’s neseniai net gavo iš Lego pagamintą Ballon d'Or (Auksinį kamuolį). O ar teko girdėti apie sukonstruotus sneaker’ius?

Tuo kiekvieną dieną gyvena menininkas Tom Yoo – jis 2015-aisiais pradėjo kurti sneaker‘ius iš Lego detalių ir labai greitai buvo pastebėtas. Šis hobis vaikinui tapo bene pagrindine veikla, o šalia konstravimo jis laiko skiria ir kitoms meno rūšims - tapybai bei skulptorystei. Tarp Tom Yoo darbų randame daugybę kedų, kurie varo pasaulį iš proto – nuo klasikinių Jordan, Nike, adidas modelių iki šių dienų pažibų. Menininko darbai šluojami, kaip ir tikri kedai – nepaisant didelės kainos, kuri dažnai siekia tūkstančius JAV dolerių. Pasaulinio pripažinimo sulaukusiam sneaker’ių gerbėjui vieno kedų modelių atkūrimas iš Lego detalių trunka apie savaitę. Įdomu, jog 10% nuo kiekvieno savo parduoto kūrinio Tom Yoo paaukoja ne pelno siekiančioms organizacijoms.

Su laiku kūrėjas pastebėjo, kad jo darbai vis dažniau kopijuojami, todėl šių metų pradžioje nusprendė nemokamai pasidalinti savo kūrybiniais dizainais. Savo svetainėje jis patalpino 10 populiariausių savo kūrinių gidus, kurie padės iš Lego kaladėlių kedus sukonstruoti pačiam. Tarp atskleistų kūrybinių instrukcijų Tom Yoo fanai atrado Air Jordan 1, Air Jordan 4, Air Mag, Air Yeezy 2, Nike Dunk Low ir kitas sneaker’ių kultūros ikonas. Pasižvalgyk po neeiliniu būdu savo meilę kedams išreiškiančio talentingo menininko darbus!

O dabar laikas tikriems kedams - atrask juos ČIA! ➡️ APSIPIRKTI