Esame įprastę krepšinio komandų vyriausiuosius trenerius ir jų asistentus matyti su formalia apranga – kostiumu, kaklaraiščiu ir klasikiniais batais. Kaip ir daugumą dalykų, pandemija pakoregavo ir šį aspektą. Viskas prasidėjo vasarą, kuomet NCAA komandų treneriai turėdavo kas savaitę vykusius skambučius - jų metu aptardavo svarbiausius reikalus. Vieno tokio pokalbio metu treneriai turėjo aptarti artėjančio sezono mačų aprangos kodą. Dauguma trenerių norėjo, jog griežtos taisyklės būtų atlaisvintos ir jiems nereikėtų dėvėti kostiumų. Šiaurės Karolinos universiteto komandai vadovaujantis Roy’us Williams’as savo kolegoms atsakė, jog reikia tai apgalvoti. Jam toks pokytis skambėjo labai neįprastai, nes visuose savo karjeros mačuose jis buvo su švarku ir kaklaraiščiu bei vadovavosi savo mokytojo, kito legendinio Šiaurės Karolinos universiteto trenerio Dean’o Smith’o išmintimi: „Jeigu nori būti gerbiamas kaip verslininkas ir profesionalas, privalai rengtis atitinkamai.“ Galiausiai Williams‘as nusprendė, jog verta priimti aprangos kodo pokyčius ir pradėjo svarstyti apie avalynę ateities mačams. „Nuėjau tiesiai pas žaidėjų plėtros vadovą Eric‘ą Hoots‘ą ir pasakiau, jog norėčiau kiekvienose rungtynėse avėti vis kitus Jordan kedus. Tai nebus sudėtinga, nes per daug metų Jordan atsiuntė daugybę mano dydžio batų. Prieš kiekvieną mačą užtruksiu vos kelias minutes, kad nuspręsčiau kuriuos avėti“ – pasakojo treneris Williams‘as.

Įprastas aprangos taisykles aplenkęs Šiaurės Karolinos universiteto treneris šį sezoną pradėjo kaip ir planavo – kiekviename mače šalia aikštės vadovaudamas komandai su Jordan ant savo pėdų ir tai labai greitai sulaukė didžiulio dėmesio socialiniuose tinkluose. Sneaker’ių gerbėjai nepraleido pro akis karštų modelių ant trenerio Williams’o pėdų ir griausmingai reagavo į jo kiekvieno mačo avalynę. Neįprastą trenerio avalynę pastebėjo ir buvę auklėtiniai - jau dabar NBA žaidžiantys krepšininkai. Pats treneris teigė, kad tokį jo žingsnį paskatino glaudus ryšys su Jordan ir nuolat demonstruojama ištikimybė Šiaurės Karolinai. Williams’o avimų kedų sukelta banga nustebino ir jį patį: „Visiškai nesitikėjau sulaukti tokio dėmesio. Apie batus daug nežinau, mano žaidėjai nuolat manęs klausia: „Treneri, ar žinote, ką avite?“ Aš jiems atsakau, jog batus. Tada jie pradeda kalbėti, jog ant mano pėdų ypatingas modelis ar numeris. Nieko apie tai neišmanau“ – atviraro legendinis treneris.

Jordan remiamo universiteto komandai vadovaujantis Roy‘us Williams‘as, nors kaip pats tikina, Jordan‘ų kedų modelių neskiria, tačiau savo kolekcijoje turi daugybę retų siluetų, dėl kurių sneakerhead‘ai eina iš proto. Treneriui priklauso ir dar viena ypatinga pora batelių – Air Jordan 1 Low Pinnacles su pačio MJ parašu. Šie kedai 2017-aisiais treneriui buvo įteikti specialioje ąžuolinėje dėžėje su išgraviruotu skaičiumi 800. Taip Jordan po Šiaurės Karolinos universiteto pergalės prieš Sirakūzų universitetą pagerbė 800-ąją karjeros pergalę iškovojusį Roy‘ų Williams‘ą. Pasižvalgyk po galeriją ir pamatyk kaip treneris vadovauja savo komandos mačams. Heat on the feet!

Jordan apranga ir avalynė laisvalaikiui bei sportui ➡️ SHOP